Lise kayıtları için yarın son

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – SBS sonuçlarına göre liselere yerleşen öğrencilerin, okullara asil kayıt süresi yarın saat 17.00'de sona eriyor. Kayıt yaptırmayan öğrenciler bu haklarını kaybedecek. Hafta başından itibaren yapılan kayıtların kontrolünden veliler sorumlu olacak. 

Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler için 12 Ağustos Pazartesi günü başlayan kayıt süresi, yarın saat 17.00'de sona erecek. Bu süre içinde kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedecek. Kayıt yatıran öğrencilerinse, kayıtlarını "e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi"nden kontrol etmeleri gerekecek. Hafta başından itibaren yapılan kayıtların kontrolünden veliler sorumlu olacak. 

Boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek. Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 19-26 Ağustos tarihlerinde her gün saat 19.00'da açıklanacak. 

Kayıt hakkı kazanamayan öğrenciler
Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecek. Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının “çok programlı liselerin bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin” 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları ise 29 Ağustos tarihine kadar sürecek. Bu okullara kayıtlar e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacak. Sınavsız öğrenci alan çok programlı liselerin bünyesindeki genel liselere, imam hatip liselerine ve meslek liselerine kayıt yaptırmak isteyenler bölge sınırlaması olmaksızın 10 okul tercihi yapabilecek.