Okan’dan eğitime 40 milyon dolar yatırım

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, 40 milyon dolar yatırımla tıp fakültesi ile diş hekimliği fakültesi kurduklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İBRAHİM EKİNCİ

İSTANBUL - Okan Üniversitesi, tıp fakültesi ile diş hekimliği fakültesi kurdu. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, 2 fakülte için 40 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi. Üniversitenin Tuzla kampüsünde yeni fakültelerini tanıtan Bekir Okan, "Ekip oluştu. Mecidiyeköy'de diş hekimliği fakültesi eğitim ve uygulama hastanesi de faaliyete geçti" dedi. Şimdiye kadar Okan Üniversitesi'ne 200 milyon dolara yakın yatırım yapan Bekir Okan, tıp fakültesinin 2014- 2015 akademik yılında 60 öğrenciyle açılacağını söyledi. "Sağlık turizmini de düşünüyoruz. Talep var, döviz de kazandırırız" diyen Bekir Okan, "Tıp fakültesinin uygulama hastanesi olarak Medical Park ile anlaştık. Pendik'te yeni hastane yapıyorlar. Bizim araştırma hastanemiz olarak çalışacak" diye konuştu. '

'40 yıllık tecrübemi koydum'

"Holdingi çocuklara bıraktım, 40 yıllık iş tecrübemi buraya koydum" diyen Bekir Okan, yeni fakülteler konusunda şu bilgileri verdi: "İlk 3 yıl eğitimlerini tıp fakültesi temel tıp bilimleri binasında tamamlayacak öğrencilerimizin eli hastaya değen, içi insan sevgisiyle dolu, etik değerleri önemseyen hekimler olmasını hedefl iyoruz. Eğitim İngilizce olacak. Fakültenin akademik kadrosu; kendi alanlarında yetkin, ulusal ve uluslararası platformda vizyon sahibi akademisyenlerden oluştu. Kamu hastanelerinden çok önemli transferler yaptık. 3. sınıftan itibaren teorik dersler ve hasta başı klinik eğitimi Mecidiyeköy Kampüsü’ndeki diş hekimliği fakültesi eğitim ve uygulama hastanesinde olacak. Klinik öncesi eğitim laboratuvarları kurduk. Öğrenci, eğitmen masasındaki kameradan hocaların pratik uygulamalarını kendi monitörlerinden eş zamanlı izleyerek, yapay hasta modelleri (fantomlar) üzerinde uygulama yapabilecek. Röntgen cihazı ile RVG kullanarak, film-banyo tekniklerini, dijital yöntemleri de öğrenecek." Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Işıl Küçükay da fakültenin eğitim altyapısını anlattı ve enfeksiyon kontrolü amacıyla kullanılacak 'teknolojik su dezenfeksiyon sistemi' kurduklarına dikkat çekti. 

15 yılda 10 bin mezun verdi 

"Çok ödüllü hocalarımız var. Fiziki şartları mükemmelleştiriyoruz. Ar-Ge konusunda çok önemli işler yapıldı" diyen Bekir Okan, "Bu yıl 5 bin öğrenci alacağız. 4 bin 500 mezun veriyoruz. 15'inci yılda geldiğimiz nokta çok iyi. Birçok yeni, ilk ve işe dönük bölüm açtık. Pilotaj bölümü açıyoruz. 30 öğrenci alacağız. 2 yıllık eğitimden sonra uçuşa başlayacak" diye konuştu. Memleketi Gaziantep'e de eğitim yatırımı düşündüğünü ancak mevzuat engelleri olduğunu anlatan Bekir Okan, 85 öğrenciyle başladıklarını, 15. yılında 15 bin öğrenciye ulaşarak şimdiye kadar toplam 10 bine yakın mezun verdiklerini, büyük bölümünün bir şirkette çalışmakta olduğunu söyledi. Okan Üniversitesi, Tuzla’daki kampüste 8 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü ile eğitim veriyor. Tüm bölümlerde İngilizce hazırlık sınıfının yer aldığı Okan Üniversitesi’nde öğrenciler, ikinci yabancı dil olarak Çince, Rusça ve Arapça dillerinden birini seçebiliyor. Toplam öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 93’ü farklı oranlarda burs alıyor. Üniversitenin başlattığı 'Happy Life' programı ile öğrencilere golften Latin danslarına, satrançtan tenise kadar farklı branşlarda dersler veriliyor. Türkiye’nin ilk sürücüsüz aracı OKANOM’u geliştirerek Ar-Ge faaliyetlerinde yeni bir dönem başlatan üniversite, sanayi işbirliği programları uyguluyor.

Üniversiteden doğan kolej 

Basın toplantısında kolej yatırımını anlatan Bekir Okan'ın kızı Işıl Okan Gülen de "Kolejimiz de farklı oldu. Çoğu üniversite kolejden doğdu ama biz tersini yaptık. Üniversiteden sonra, eğitim fakültemizin yönetiminde kurduk. İngilizceyi küçük yaşlarda halletmek istiyoruz. 3 yaşından itibaren vermeye başladık. Anaokulunda 20 saat İngilizce var. İkinci dil de olacak. Daha birinci sınıfta bile ikinci dil seçimi olabiliyor. Mezun olan İngilizce kesin, ikinci dili konuşabilir düzeyde olacak. Yine mutlaka bir hobi kazandırıyoruz. Üniversiteyi tercih edenlere yüzde 50 burs veriyoruz. Zincir devam ediyor" dedi.