Sektör ihtiyaçları doğrultusunda araştırma yürütülecek

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yönetimi, üniversitede çalışan tüm araştırma görevlileriyle bir araya gelerek hedeflenen Ar-Ge ve proje vizyonu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger koordinatörlüğünde organize edilen toplantılarda üniversitede çalışma yürüten araştırma görevlisi akademisyenleri ile Ar-Ge ve proje vizyonu konulu toplantılar düzenlendi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gerçekleştirilen toplantıların üniversitenin gelecek vizyonunu tayin edeceğini vurguladı. Üniversitede yürütülen Ar-Ge çalışmalarının sektörlerde karşılık bulması gerektiğini söyleyen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, hedeflerinin 3. Nesil Üniversite anlayışıyla kentine ve sanayisine katkı koyan bir üniversite meydana getirmek olduğunu söyledi.

Araştırma görevlilerinin Ar-Ge vizyonu içerisinde büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Rektör Ulcay; “Yüksek lisans ve doktora öğrenci sayımızı her geçen gün arttırıyoruz. YÖK tarafından verilen doktora burslarını en fazla alan üniversite biz olduk. TÜBİTAK’ın açtığı projelerden de en fazla yararlanan üniversiteler arasında yer alıyoruz. Bir yandan da doktoralı öğrenci sayımızı arttırmak için girişimlerimizi sürdürüyoruz. 15 araştırma üniversitesi arasında yer aldık. Bunu devam ettirmek için de aynı şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bu ligde kalıcı olamayız. Birlikte daha fazla proje üreteceğiz. Bilim dünyasına, kentimize ve ekonomimize daha fazla katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Bilimden üretime, üretimden ekonomiye

Üniversitelerin bilimsel çalışmalarını sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirmesi gerektiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Üniversiteler eğitim yapar, araştırma yapar ve ilgili sektörlerle birlikte çalışma yürütür. Bizim bu üç yöntemi de eşzamanlı olarak yürütebilmemiz gerekiyor. Araştırma Üniversitesi veya 3. Nesil Üniversite dediğimiz kavram da tam olarak bu üçünü bir arada yürütebilen üniversitelere karşılık geliyor. Bizim sloganımız bilimden üretime, üretimden ekonomiye anlayışı üzerine kuruldu. Bursa Uludağ Üniversitesi’ni bu hedef doğrultusunda yönetiyoruz” dedi.

Toplantılarda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger tarafından da araştırma görevlilerine YÖK ve TÜBİTAK tarafından başlatılan bilimsel projeler ve burs imkânları hakkında bilgiler verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir