Soma'daki çocuklara yaz okulu

MEB, Soma'daki maden kazasındaki travmadan etkilenen 6-10 yaş arası yaklaşık 100 çocuk için yaz okulu, 11-18 yaş arası yaklaşık 100 çocuk ve genç için de yaz kampı açacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Soma'daki maden kazasındaki travmadan birincil ve ikincil derecede etkilenen 6-10 yaş arası yaklaşık 100 çocuğa yönelik yaz okulu, 11-18 yaş arası yaklaşık 100 çocuğa ve gence yönelik de yaz kampı düzenledi.

16 Haziran'da başlayacak 

Öğrenciler, 16 Haziran'da başlayacak yaz okulunda, günde 3 saat etkinlik çalışmalarına katılacak. Haziran ve temmuz ayında birer hafta sürecek yaz kampına ilişkin planlamalar ise devam ediyor.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, 13 Mayıs 2014'te meydana gelen Soma'daki maden kazası sonrasında MEB'e bağlı psikososyal krize müdahale ekiplerinin işbirliğiyle psikososyal destek süreci başlatıldı.

Çocuklarla psikososyal çalışma yapıldı 

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce oluşturulan ekipler de olay yerine hareket ederek planlama çalışmalarına başladı. Travmadan birincil ve ikincil derecede etkilenen köyler ve köylerdeki aileler tek tek ziyaret edildi. Okullardaki çocuklarla psikososyal çalışma yapıldı. 

Balıkesir, Manisa ve İzmir'e bağlı Bergama, Kınık ve Dikili'de görevli rehberlik öğretmenlerine yönelik psikoeğitim eğitimi çalışmaları tamamlandı. Ayrıca okullarda öğrenci, öğretmen ve ailelere yönelik psikosoyal psikoeğitim çalışmaları başlatıldı. Eğitimler üç hafta devam edecek.

Babalarını kaybeden çocukların bilgileri toplandı

MEB tarafından yapılan diğer planlamada, babalarını kaybeden çocukların bilgileri toplanarak yaş aralıkları ve sayıları belirlendi.

Çocukların yaş düzeyleri de göz önüne alınarak yaz okulu ve yaz kampı şeklinde iki tür planlama yapıldı. Yaz okulu, travmadan birincil ve ikincil derecede etkilenen 6-10 yaş arası yaklaşık 100 çocuğa yönelik olarak 16 Haziran tarihinde başlayacak ve iki hafta sürecek.

Yaz okulunda öğrenciler, aralarında jimnastik, parmak ve yüz boyaması, çamur seramik atölyesi, maske atölyesi, satranç dama ve domino, köyün yaşlılarından masal ve hikayeler, geleneksel çocuk oyunları, uçurtma yapımı, açık hava sinemasının bulunduğu etkinliklere katılacak.  

Yaz okulu çalışmalarında beden eğitimi öğretmeni, rehberlik öğretmeni, müzik öğretmeni, okul öncesi öğretmeni, resim öğretmeni ve psikososyal alanda uzman eğiticiler görev alacak. İhtiyaca göre diğer branşlar veya ilgili uzmanlar da görevlendirilecek. 

MEB ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen yaz kampları ise haziran ve temmuz ayında birer hafta sürecek.

Planlama çalışmaları devam eden yaz kamplarında, Gençlik ve Spor Bakanlığınca görevlendirilecek lider öğretmenler ile MEB öğretmenleri görev alacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir