TEOG mazeret sınavlarında ikinci gün

TEOG sistemi kapsamındaki birinci dönem ortak sınavına katılamayan öğrenciler, mazeret sınavlarının ikinci gününde fen bilimleri, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinin sınavlarına giriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında birinci dönem mazeret sınavlarının ikinci gün oturumu başladı.

TEOG kapsamında, birinci dönem sınavları 23-24 Kasım'da gerçekleştirilmişti. Merkezi ortak sınavlarına mazeretlerinden dolayı giremeyen öğrenciler, bugün saat 08.30'dan itibaren sınav salonlarına alındı.

Sınav, yurt içinde 183, yurt dışında bir merkezde gerçekleştiriliyor. Mazeretlerini, süresi içerisinde bildirenlerden 4'ü hastanede, 39'u evde, engelinden dolayı 141 öğrenci ise tek kişilik salonlarda sınava alınıyor.

İkinci gün oturumuna fen bilimleri sınavıyla saat 09.00'da başlayan öğrenciler, 10.10'da T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, 11.20'de yabancı dil sınavına girecek. Sınavlar saat 12.00'de tamamlanacak.

Sınavda öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı yer alacak. Her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi 40 dakika, sınav arası ise 30 dakika olacak.