TESK'ten yeni öğretim yılında 'kardeşlik' vurgusu

TESK Genel Başkanı Palandöken, "2015-2016 eğitim ve öğretim yılının temeli kardeşlik olmalı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının temelinin "kardeşlik" olması gerektiğini belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan, 193 üniversitemizin aydın gençleri ve 17 milyon 559 bin çocuğumuz aynı kardeşlik duygularıyla yetişip birbirlerine kenetlenmeleri ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır" ifadesini kullandı. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, ülke genelinde kardeşliğin pekişmesi için büyük bir özveriyle çalıştıklarını, bu kapsamda 2 milyon 500 bin adet "Hepimiz Kardeşiz" yazılı afişi, 81 ilde bulunan esnaf ve sanatkar odaları birliğine, 3 bin 400'e yakın mesleki oda ve 13 mesleki federasyona dağıttıklarını bildirdi. 

"Hepimiz Kardeşiz" sloganıyla geliştirdikleri TESK kampanyasının, daha etkili ve verimli hale gelmesi için 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının, "kardeşlik" yılı ilan edilmesini istediklerini vurgulayan Palandöken, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile temasa geçtiklerini kaydetti. 

'Bin yıllık kardeşliğimize sahip çıkmalıyız'

Türkiye'ye göz diken dış odakların gelecekte de ülkedeki emellerine ulaşmak isteyeceklerine işaret eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Geleceğimizin teminatı olan, 193 üniversitemizin aydın gençleri ve 17 milyon 559 bin çocuğumuz aynı kardeşlik duygularıyla yetişip birbirlerine kenetlenmeleri ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımızın şehit çocuklarımızla aynı sırada kaynaşmış olması, ülkemizin geçtiği bu süreçten alnının akıyla ve kardeşlik duygularını sağlamlaştırarak çıkması en büyük arzumuzdur. Bin yıllık kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. Çünkü geleceğimizin temelleri bu kardeşliğe bağlı."