Üniversite öğrencilerinden mevsimlik öğrencilere ‘Sosyal Aktivite Sınıfı’

BAU, Bi' Soluk Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri ile Olam Progıda, çocuklar için Kirazlı İlk ve Ortaokulu’nda ‘Sosyal Aktivite Sınıfı’ yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sakarya’nın Kocaali ilçesine bağlı Kirazlı okulunda mevsimlik tarım işçilerinin çocukları ve okulun devamlı öğrencileri için üniversite öğrencileri tarafından ‘Sosyal Aktivite Sınıfı’ yapıldı. Okul saatleri dışında da kullanıma açık olacak kütüphanenin bir amacı da çocukları madde bağımlılığından uzak tutmak.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Bi' Soluk Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri ile Türkiye’nin önde gelen fındık ihracat şirketlerinden Olam Progıda, çocuklar için Kirazlı İlk ve Ortaokulu’nda ‘Sosyal Aktivite Sınıfı’ yaptı. Gönüllü üniversite öğrencileri, okuldaki bir sınıfı yenileyerek bilgisayarlı kütüphane haline getirdi. Okulun devamlı öğrencileri ve fındık hasat dönemi bölgeye gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin çocukları için oluşturulan “Sosyal Aktivite Sınıfı” birçok noktada eğitim faaliyetlerini daha işlevsel hale getirerek çocukların hayal dünyasını genişletecek. Sınıfın açılışına Kocaali Kaymakamı Emre Nebioğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul idarecileri ve öğrencilerin velileri katıldı.

Amaç çocukları okulda sosyalleştirmek ve madde bağımlılığından uzak tutmak

Üniversite öğrencileri, Kirazlı Okulu öğrencileri için 14 bilgisayar, çeşitli zeka geliştirici oyunlar ve kitapların içerisinde yer aldığı “Sosyal Aktivite Sınıfı” kazandırdı. Çocuklara eğitimi sevdirmek ve onları madde bağımlılığından uzak tutmayı amaç edinen proje, okul saatleri dışında da kullanıma açık olacak. Okul döneminde toplam 160 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verilen okulda, Kocaali İlçesine gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin çocuklarına yönelik yaz okulu projesi yürütülmekte. Böylece aileleri ile birlikte yılın 7 ayı göç eden mevsimlik gezici tarım işçilerinin çocukları, hem yaz okulunda akademik yönden eksik kalan eğitimlerini tamamlayacak hem de okulda yapılan sosyal aktiviteler sayesinde sosyal gelişimlerine katkı sağlayacaklar.

Sınıf Öğretmen Beytullah Keskin’in anısına ithaf edildi

Bahçeşehir Üniversitesi Bi'Soluk Sosyal Sorumluluk Kulübü üyeleri daha önce vahşice katledilen Özgecan Aslan anısına Tunceli Mazgirt Akpazar Ortaokuluna bir adet Bilgisayarlı Kütüphane kazandırmıştı. Bu sefer ise yapılan “Sosyal Aktivite Sınıfı” 2011-2016 yılları arasında Kirazlı Okulunda görev alan ve yakın zamanda vahim bir kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan öğretmen Beytullah Keskin’in anısına ithaf edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir