Yenidoğu 'Bütünsel Eğitim Sistemi' uygulayacak

2014 yılında kurulan Yenidoğu Eğitim Kurumları, insan yaşamının bir eğitim süreci olduğu ilkesinden hareketle 'Bütünsel Eğitim Sistemi' modeliyle eğitim veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yenidoğu Eğitim Kurumları, 2014 yılında, "eğitim ve öğretimin her alanında ilkleri ve enleriyle standartları sürekli geliştirip yükselten, Türkiye'yi dünyada temsil eden lider bir eğitim kurumu olmak" vizyonu ile kuruldu.

İnsan yaşamının kendisinin bütün bir eğitim süreci olduğundan yola çıkan Yenidoğu Okulları, eğitim felsefesini de insan, bilgi ve toplumu geliştirmek üzerine kurguladı. Buna göre kurum eğitim felsefesinde insana bakışını akıl-beden- ruh bütünü üstüne oturtuyor. Bilgiye ulaşmada genç kuşakları, geçmişin deneyimi ve bugünün bilgisi ile geleceğe hazırlayacak bir eğitim modeli uyguluyor.

Bütünsel Eğitim Sistemi olarak adlandırılan bu modelle, Program Geliştirme, Materyal Geliştirme ve Akademi bünyesinde eğitimin tüm bileşenleri üzerine çalışmalar yaparak okullarında uyguluyor. Detaylı Ar-Ge süreci sonrasında ilk kampüsünü 2014-2015 yılında Başakşehir'de açan Yenidoğu Okulları, bugün dört modern kampüsüyle Türkiye'de bir ilk olan Bütünsel Eğitim Sistemi'ni (BES) hayata geçirmek üzere kurumsallaşma sürecine devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir