YÖK, 3 yeni rektör atadı

YÖK Vakıf Üniversitelerine 3 rektör ile devlet üniversitelerinin 18 fakültesine dekan ataması yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devlet üniversitelerinin 18 fakültesine dekan ataması yaptı. 

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, dün gerçekleştirilen Yükseköğretim Genel Kurulu'nda alınan kararlara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, üç vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından rektör adayı olarak YÖK'e önerilen adaylarla ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verildi.

Avrasya Üniversitesi için Prof. Dr. Aşkın Asan, İstanbul Rumeli Üniversitesi için Prof. Dr. Salih Aynural ve Nişantaşı Üniversitesi için Prof. Dr. Murat Barkan'ın isimleri bildirilecek. 

Toplantıda ayrıca, devlet üniversitelerinden 18 fakülteye dekan olarak ataması yapılan isimler şöyle:

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Etem Karakaya, Afyon Kocatepe Ünivresitesi Teknoloji Fakültesine Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Fatih Satıl, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Prof. Dr. Ömer Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesine Prof. Dr. Veli Özer Özbek, Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Zühtü Hakan Akpolat, Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Hasan Sadıkoğlu, Temel Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Prof. Dr. Ömer Pakiş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Gençtürk, Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesine Prof. Dr. Serap Yalın, Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Çoral, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Murat Okcu, İletişim Fakültesine Prof. Dr. Ramazan Erdem, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu ve Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesine de Prof. Dr. Bünyamin Aksakal.

Beykoz Lojistik Vakıf Meslek Yüksekokuluna ise Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy'un müdür olarak atanması için olumlu görüş bildirildi.