25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali", 4-18 Eylül tarihleri arasında, her zaman olduğu gibi Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kültür turizmine önemli katkılar sağlayan "Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali", 4-18 Eylül tarihleri arasında, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Açılış "Turandot" ile

Festival açılışı Puccini'nin sevilen operası "Turandot" ile gerçekleştirilecek. Ankara Devlet Opera ve Balesi ile sahnelenecek eser 4 Eylül Salı akşamı izleyiciyle buluşacak. Giacomo Puccini'nin vefat ederek son bölümünü tamamlayamadığı bu eserde Pekin'de yaşayan Çin prensesi Turandot'un evliliği komedi ve dramın birleştiği bir müzikal yapı eşliğinde aktarılıyor.

Festival, 10 Eylül Pazartesi akşamı Ankara Devlet Opera ve Balesi ve Orkestrası tarafından sahnelenecek "Zorba" balesi ile devam edecek. Nikos Kazancakis'in dünyaca ünlü başyapıtı, Mikis Theodorakis'in müziği, Lorca Massine'nin metni ve koreografisi ile hayat buluyor. Orkestra şefi Bujor Hoinic.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından yirmi beş yıldır 200'ü aşkın yerli ve yabancı eserleri sanatseverlerle buluşturan 25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin bu yılki yıldızı Bolşoy Balesi olacak. Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu, 13 Eylül Perşembe akşamı "Bolşoy Balesi Gala Gecesi" adlı performansını sahneleyecek.

"Aida" ile final yapılacak

2 bale, 2 opera eserinin sahneleneceği 25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin kapanışı Giuseppe Verdi'nin operası "Aida" ile gerçekleştirilecek. 18 Eylül Salı akşamı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası tarafından sahnelenecek antik Mısır'da geçen eserin konusu, Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın imkânsız aşkını anlatıyor .

Bu konularda ilginizi çekebilir