31 üniversiteden 108 sanatçı, 116 eser, 75 panelist

Türkiye'nin bu yıl mezun olan yeni nesil sanatçı adayları, 23 kişiden oluşan uluslararası bir seçici kurulun değerlendirmesiyle 21-24 Aralık'ta Galata Rum Okulu'nda gerçekleşecek BASE'te sanatseverlerle buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin bu yıl mezun olan yeni nesil sanatçı adayları, 23 kişiden oluşan uluslararası bir seçici kurulun değerlendirmesiyle 21-24 Aralık'ta Galata Rum Okulu'nda gerçekleşecek BASE'de sanatseverlerle buluşacak.

BASE'de baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarımı, heykel, resim, seramik, Türk el sanatları ve video kategorilerinde Türkiye'nin dört bir yanından 31 üniversiteden 108 sanatçı adayının toplam 116 yapıtı sergilenecek.

Her biri farklı bir tecrübe ve göze sahip uluslararası isimlerin seçtiği yeni mezun sanatçı adaylarını tek bir çatı altında bir araya getiren BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı amaçlıyor; aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşımayı hedefliyor.

Kültürel alışveriş ortamı

Base'de İstanbul'dan ve Pegasus'un desteğiyle İstanbul dışından gelecek olan tüm katılımcı sanatçılar, üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma imkânı bulurken koleksiyonerler ve sanatseverler de kariyerlerinin başında olan genç sanatçıları keşfetme ve aracısız olarak iletişim kurup yapıtlarını edinebilecek.
Öte yandan etkinlik kapsamında Alev Ebuzziya, Ali Kazma, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Mehmet Güleryüz, Murat Germen, Refik Anadol, Taner Ceylan gibi isimlerin de arasında olduğu 75 konuşmacı, BASE Talks'ta izleyicilerle buluşacak…

"Bilgi, İnsan ve Çevre"

BASE'in küratörü Derya Yücel "BASE'e ev sahipliği yapan Galata Rum İlkokulu'nda mekânın öz kimliği ve fiziksel yapısının sağladığı imkânlar dahilinde sergi üç ana başlıkta, üç ana bölüme ayrılıyor. Bilgi, İnsan ve Çevre olarak belirlenen bu üç alt başlık, genç sanatçı ve tasarımcıların üretimlerinde odaklandıkları ifade biçimlerinde görünür olan temaları, farklılıkların uyumu çerçevesinde ortaya çıkarmayı amaçlıyor." diyor.

Her şey gençler için

BASE eş sponsorları ise etkinliği şöyle değerlendiriyorlar:

HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede:

"Güzel Sanatların her dalından yetenekli gençlerin eserlerini aynı çatı altında sanat dünyasıyla buluşturan BASE 2017'nin bir parçası olmaktan son derece gururluyuz. HP, sadece sunduğu yeni nesil teknolojiyle değil, elinden gelen tüm destek ile pek çok alanda, geleceğimizi oluşturan gençlerin yanında yer almaya çalışıyor."

Kale Grubu Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Rana Birden Çorbacıoğlu:

"Başta seramik olmak üzere, kültürel mirasımızı sahiplenmek kadar tasarımın ve sanatın geniş kitlelerle buluşturulmasına aracılık yapan öncü ve yenilikçi etkinlikleri destekliyoruz. Base İstanbul'u ilham verici bir yeni nesil sanat buluşması olarak görüyor, kalıcı olmasını arzu ediyoruz. Kuşaklararası buluşmalar açısından da değerli bir proje olarak gördüğümüz için BASE İstanbul'un yanındayız."

TEB Özel Bankacılık Grup Direktörü Banu Taşkın:

"Genç sanatçılara yatırım yapılmasını desteklemek amacıyla Türkiye'deki ilk kolektif Güzel Sanatlar Fakültesi yeni mezunlar sergisi BASE'e sponsor olduk. Sanat ve koleksiyonerlik konularının ele alınacağı bu etkinliklerin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz."

Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu:

"Zorlu Holding olarak, Zorlu Performans Sanatları Merkezi ile birlikte dijital dönüşümü desteklemek üzere hayata geçirdiğimiz Digi.logue'un, BASE İstanbul'un destekleyicileri arasında yer almasından büyük mutluluk duyuyoruz. BASE'in Türkiye genelinde güzel sanatların farklı disiplinlerinden gelen öğrencilerin çalışmalarını bir çatı altında sanatseverlerle buluşturmasını çok değerli buluyoruz."