Ai Weiwei'den "Porselene Dair"

Akbank'ın desteğiyle düzenlenen Ai Weiwei sergisi 12 Eylül'de Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde açılıyor. Serginin anlatısı, hem hayat hikâyesinin, hem de el sanatları geleneğine ve sanat tarihine yaklaşımının izlerini taşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Akbank'ın desteğiyle Ai Weiwei'in Türkiye'deki ilk sergisine ev sahipliği yapıyor. Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Ai Weiwei'in porselen çalışmalarına odaklanan serginin anlatısı, sanatçının hem hayat hikâyesinin, hem de el sanatları geleneğine ve sanat tarihine yaklaşımının izlerini taşıyor.

Ai Weiwei'in porselen yolculuğunun her aşaması sergide sanatçının ikonik çalışmalarıyla temsil ediliyor. Sanatçı, günümüz dünyasıyla ilgili mesajlarını geleneksel Çin el sanatları aracılığıyla bizlere aktarıyor; sanatı izleyiciye çağımızın paradokslarına dair bir bakış açısı sağlıyor.

Ai Weiwei'in SSM'de gerçekleşecek sergisi, aralarında sanatçının en eski porselen çalışmasının da bulunduğu, porselen alanında kapsamlı seçkisiyle 100'ü aşkın esere ev sahipliği yapacak ve izleyiciye bu özgün sanatçının çalışmalarını keşfedebileceği bir ortam sunacak.

Ai Weiwei söyleşisi

Ai Weiwei, güncel krizlerden ve Çin geleneğinden beslenen sanatsal yaklaşımını, Londra Royal Academy of Arts'ın eski sergiler direktörü Sir Norman Rosenthal ile yapacağı konuşma ile 13 Eylül Çarşamba günü saat 18.00'de SSM Konferans Salonu'nda sanatseverlerle paylaşacak.

28 Ocak 2018'e kadar sürecek olan sergiyle ilgili ayrıntılı habere https://www.dunya.com/ehlikeyf/sabanci-muzesi-cagdas-sanatin-onemli-adlarindan-ai-weiweiyi-agirlayacak-haberi-375282 adresinden ulaşmak mümkün…