Antik Çağ'dan günümüze İstanbul'a gizemli yolculuk

19-26 Kasım ve 3-10 Aralık Cumartesi günleri 10.30 - 17.30 arası sürecek seminerlerde katılımcılar, Göksel Gülensoy ve Erhan Altunay'dan İstanbul'un az bilinen fakat etkileri günümüzde de hissedilen gizli tarihi hakkında bilgiler edinecekler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dan Brown'ın "Cehennem" isimli romanını yazarken belgeselinden faydalandığı, uluslararası ödüllü araştırmacı yönetmen Göksel Gülensoy ve çok satanlar listesinde yer alan "Ayasofya'nın Gizli Tarihi" kitabının yazarı araştırmacı Erhan Altunay dört haftalık seminerle gizem meraklıları ve İstanbul sevdalıları ile buluşuyor.
İstanbul'un az bilinen fakat etkileri günümüzde de hissedilen gizli tarihinin anlatılacağı seminerler. Önümüzdeki üç hafta boyunca devam edecek ve 10 Aralık'ta henüz açıklanmayan bir mekâna yapılacak, katılımcıları zamanda bir yolculuğa çıkaracak bir gezi ile sona erecek.

"Haçlı İstilası ve Günümüze Gelen Gizli Planlar", "Semboller ve Gizemler", "Fatih Sultan Mehmed'in Gizli Yaşamı", "Ayasofya ve Diğer Mekânların Gizemli Tarihi", "Yeraltı Dehlizleri", "İstanbul'un İşgal Yılları", "İstanbul'un İlk Uygarlıkları ve Kalanlar", "Grek ve Roma Dönemi İstanbul'un Bilinmeyenleri" ve "Günümüz İstanbul'u" seminerin ana başlıklarından.

Seminerlerde katılımcılar, "Fatih Sultan Mehmet kutsal emanet koleksiyonu yaptı mı?", "Şövalyeler en gizli işaretlerini nerelerde bıraktılar? Bu işaretler nelerdir?", "Ayasofya'dan sonraki en kutsal mekân hangisiydi?", "Yerebatan Sarnıcı'ndaki Medusa başı neden ters duruyor?", "İşgal yıllarında Ayasofya'da kimler ne yaptı?" gibi soruların cevaplarını da öğrenecekler…

19-26 Kasım ve 3-10 Aralık Cumartesi günleri sabah 10.30'da başlayıp akşam 17.30'a kadar devam edecek seminerler, Aqua Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilecek.