Armada Otel, 20 yıllık "hatırlı konuğu"nu unutmadı!

Armada Otel; psikolog, eğitimci ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen'in İstanbul'a her gelişinde kaldığı tek mekân. 20 yıldır süren gelenek, otelin ve yazarın dostlarının katılımıyla Dökmen'in söyleşisi ve ardından düzenlenen kokteyl ile kutlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İlginç bir davetiyeydi... Aslında ilginç sözcüğü yanlış oldu. Yıllardır çalışmalarını izlediğim Kasım Zoto'dan gelince normal, demeliydim. Şöyle deniliyordu:

Armada'nın 20 yıllık "hatırlı konuğu"

Prof. Dr. Üstün Dökmen'den

"Yaşama ve Çalışma Sevinci, Krizde Motivasyonu Kaybetmeme"

Türkiye'nin alanında en sevilen kişiliklerinden; psikolog, eğitimci ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, hepimizi ilgilendiren önemli bir konuda bizlere ipuçları verecek: "Yaşama ve Çalışma Sevinci, Krizde Motivasyonu Kaybetmeme" başlıklı bir konferans!

Konferansın ardından verilecek kokteylde, Ankara'da yaşayıp 1994'ten bu yana İstanbul'a her gelişinde Armada'da kalan Dökmen'in otelimizdeki 20. yılını kutlayacağız.

Kasım Zoto denilince…

Kasım Zoto'nun Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı (TMGT) günlerinden bugüne yaptıklarını, 1994'te açılan Armada Otel'e uzanan serüvenini, düzenlediği Ahırkapı Şenlikleri'nin ve kurulan Ahırkapı Roman Orkestrası'nın hikâyesini Armada sonrası yıllarda kısmen de olsa yaşamış, öncesini ise ortak dostlarımızdan duymuş, öğrenmiştim.

Fırsat buldukça uğradığım, İstanbul'u seyrederek leziz yemekler yediğim, kimi zaman da kaldığım İstanbul'daki güzel mekânlardan birisiydi Armada Otel. Yıllardır aralıksız süren Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından tango gecelerine daha birçok etkinliğin altında imzası vardı Kasım Zoto'nun; Dökmen için de böyle bir gece düzenlemişti.

Akademisyen, psikolog, yazar ve televizyon programcısı Üstün Dökmen'in etkinliklerini bilmiyorum izlediniz mi? Eğlenceli parodilerle renklendirilmiş interaktif gösteriler, bilgilenmenin aynı zamanda çok eğlenceli bir süreç olabileceğini gösteriyor. Teatral şov olarak tasarlanan gösterileri; dolaylı iletişim, direkt iletişim, empatik iletişim konularını işliyor.

Umut, daima var…

Üstün Hoca, çoğunluğu dostlarından ve Armada dostlarından oluşan bizlere yüksek enerjisi ve drama yeteneğiyle çok önemli konuları zaman zaman güldürerek, zaman zamansa gözlerimizi doldurarak anlattı. Hep umut aşıladı. 48 saat boyunca bu umudun etkisi altında kalacağımızı garanti etti. Ve neredeyse iki saati bulan sohbetini "Yaşamın perde aralığında daima bir ışık vardır, yeter ki perdeyi tamamen kapatmayalım!" diye bitirdi.

Konuşma sonrasında Kasım Zoto, Dökmen'e günün hatırası olarak bir heykelcik hediye etti.

Etkinlik, hazırlanan kokteylde gecenin geç saatlerine kadar Dökmen ve Zoto'nun çevresinde keyifli sohbetlerle devam etti.