Biliyor musunuz?

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde 9 Ağustos'ta başlayacak olan etkinliği; Mado'nun vegan dondurmalarını; yazın en ucuz uçak biletinin hangi günler için bulunabileceğini; soğuk su sebillerinin her üç ayda bir mutlaka temizlenmesi gerektiğini biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

"Müzede Sahne, Fonda İstanbul"

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Sabancı Vakfı'nın desteğiyle 9-13 Ağustos tarihleri arasında "Müzede Sahne, Fonda İstanbul" adıyla kapsamlı bir gösteri sanatları etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlandığını biliyor muydunuz? Etkinlik takvimi şöyle:

20.30
21.30
9 Ağustos Çarşamba 
Açılış Konuşması: Ayla Algan

"İstanbul'u Dinliyorum... Masal Tadında", Ayla Algan, Nazlı Çevik Azazi / Anlatı performansı

10 Ağustos Perşembe
"Tersinden", Naz Erayda / Retrospektif seminer
"Balat Monologlar Müzesi", Galata Perform / Oyun

11 Ağustos Cuma
"Sen Balık Değilsin ki", Çıplak Ayaklar Kumpanyası / Gösteri
"Tevatür", Proje Difüzyon / Oyun

12 Ağustos Cumartesi
"O Şehir", Mine Çerçi / Performans
"Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin", BAM Tiyatro / Oyun

13 Ağustos Pazar
"Kadın Yazarlar", Hatice Meryem / Söyleşi
"Çocukluğun Soğuk Geceleri", Seyyar Sahne / Oyun

Bu dondurmalar Vegan!

Mado'nun yeni vegan dondurmalarını satışa sunduğunu biliyor muydunuz? Vegan beslenmek isteyen, hayvansal ürün tüketimini sınırlandırmaya çalışan ve yeni tatlar arayanlar için hazırlanan Mado vegan dondurmalar protenini bitkiden alıyor. Yüzde 100 bitkisel olan vegan dondurmalar hindistan cevizli sütlü, bitter çikolatalı, fındık sütlü, frambuazlı ve vişneli çeşitleriyle satılıyor.

Uçuş için en uygun gün!

Yaz bitmeden planlı olmayan kısa kaçamaklar yapmak için en uygun günün Salı olduğunu biliyor muydunuz? Enuygun.com, yaz aylarında tatil beldelerine en ucuz uçulacak günün Salı olduğunu açıkladı. Dalaman, Bodrum, Antalya, Trabzon, İzmir ve Edremit için yapılan analizde Salı gidiş Perşembe dönüş planlanan seyahatler diğer günlere oranla daha ucuz.

Su sebili deyip geçmeyin!

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte soğuk su bir ihtiyaç haline geliyor. Tabii bu ihtiyacı karşılamada da su sebilleri büyük kolaylık sağlıyor. Sık sık kullandığımız bu ürünlerin düzenli olarak bakım ve temizliğinin yapılması bu anlamda büyük önem taşıyor. Düzenli olarak bakım ve temizliği yapılmayan su sebillerinin su haznelerinde kullanılan sulardan kaynaklı koku ve tortular oluşabiliyor. Bu durum bakterilere davetiye çıkararak içilen suyun sağlık ve hijyenini olumsuz anlamda etkiliyor. Gerek bu koku ve tortulardan kurtulmak, gerekse de bakterilerin üremesini engellemek için ideal olarak her 3 ayda bir su sebili temizliğinin yapılması gerektiğini biliyor muydunuz?