Biliyor musunuz?

Ali Nihat Gökyiğit'e Japonya Devlet Nişanı verildiğini; Müzikal çanları çalan sahneyi; Rus Kızılordu Korosu'nun konserini; Yerel Mutfak Global Lezzet konseptini; Halı üreticileri buluşmasını; "Melis Sökmen'le Akustik Caz" saatlerini biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ali Nihat Gökyiğit'e Japonya Devlet Nişanı verildiğini…

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu'nun yetki bölgesi içerisinde Japonya ile Türkiye arasındaki yakın dostluk ilişkilerine ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesine sunduğu katkılardan dolayı Tekfen Holding Kurucu Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, "Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı" (The Order of the Rising Sun, Gold Rays with Neck Ribbon) ile onurlandırıldı.

Nişan; Japonya İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen törenle Başkonsolos Norio Ehara tarafından Gökyiğit'e takdim edildi. Törene Gökyiğit ailesinin yanı sıra Tekfen Holding üst yönetimi de katıldı. Törende geleneksel Japon flütü olan ‘shakuhachi' sanatçısı Yosuke Irie bir dinleti sundu. Gökyiğit, özellikle DEİK bünyesindeki BDT İş Konseyi Başkanlığını yürüttüğü dönemde zengin bilgi ve iş birikimiyle Japon şirketlerinin Orta Asya ve Kafkas ülkelerine yatırım yapmaya teşvik etmişti.

Müzikal çanları çalan sahneyi…

Victor Hugo'nun unutulmaz aşk hikâyesi "Notre Dame'ın Kamburu"ndan uyarlanan, Zorlu PSM Ana Tiyatro'da sahnelenecek olan Notre Dame de Paris müzikali, 9 Mart'ta İstanbullu izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Ünlü müzikal, yoğun talep üzerine eklenen günlerle birlikte toplam 21 performans için 9 – 25 Mart tarihleri arasında Zorlu PSM'de olacak. Dört yıl önce Zorlu PSM'de İngilizce sergilenen müzikal, bu defa orijinal dilinde, Fransızca olarak izleyicisiyle buluşacak.

Rus Kızılordu Korosu'nun konserini…

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, kuruluşunun 90. yılında CRR Sahnesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 5-6 Mart saat 20.00'da sahne alacak… Dünyanın en eski ve en büyük ordu korolarından Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu 2016 yılında geçirdikleri kazadan sonra ilk yurtdışı konserlerini geçen yıl İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirmişti. 64 mensubunu kaybettiği kazadan sonra ikinci kez İBB CRR sahnesinde konser verecek olan Kızıl Ordu Korosu, sürprizlerle dolu bir repertuvarla İstanbulluların karşısına çıkacak.


"Yerel Mutfak Global Lezzet" konseptinde Adana günlerini …

Hilton İstanbul Bosphorus içerisinde yer alan Lalezar, Mart ayı itibariyle "Yerel Mutfak Global Lezzet" konseptine başlıyor. Adana'nın yöresel yemeklerinin tanıtılacağı ilk etkinlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mutfak, kadınların ekonomik yönden kalkınması, ayrıca unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yaşatılması amacıyla kurulan ve markalaşmayı hedefleyen Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi'nden dört kadın temsilciye emanet edilecek.

Pişirme, hijyen ve sunum teknikleri konusunda 2 yıl eğitim alan Salmanbeyli Köyü'ndeki 30 kadının içinde bulunduğu oluşum ilk defa Hilton İstanbul Bosphorus'ta tanıtılacak. 8-9-10 Mart tarihlerinde misafirlere sunulacak "Adana Yöresel Lezzetler" mönüsü patlıcan güveç, kuzu şiş kebap, nohutlu patlıcan dolması, bartavit, paşa öfelemeci, teretür, muhammara gibi yemek ve mezeler ile karakuş ve taş kadayıf tatlılarından oluşacak.

Halı üreticilerinin Gaziantep'te uluslararası buluşmasını…

DOMOTEX Turkey, Gaziantep'te ulusal ve uluslararası markaları bir araya getirmeye hazırlanıyor. Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar Odası işbirliği ile Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen DOMOTEX Turkey, 24-27 Nisan tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İhracatını her yıl artıran Türk halıcılık sektörünün hem ülke ekonomisine önemli katma değer sağladığını hem de Türkiye'nin marka yüzü olduğunu belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları söyledi:

"Türk halıcılık sektörü, uluslararası alanda dünyanın en büyük oyuncularından biri. Sektör geçtiğimiz yıl 2 milyar 165 milyon 689 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirdi. 2018'de ise 2,5 milyar dolar ihracat hedefliyor. Bir dünya markası konumunda olan ‘Türk Halısı' kavramı güçlendikçe, sektör oyuncuları ihracatta avantaj sağlayacaktır."

"Melis Sökmen'le Akustik Caz" saatlerini…

Hilton İstanbul Bomonti'de yer alan Cloud 34'te Mart-Nisan ayları boyunca her Cumartesi gecesi devam edecek "Melis Sökmen ile Akustik Caz" etkinliklerinde sanatçı, eserleri piyano performansı eşliğinde seslendirecek. Sanat yaşamını birçok dilde seslendirdiği Caz, R&B, Latin, Soul, Blues gibi müzik repertuvarı ile sürdüren Melis Sökmen, profesyonel müzik hayatına Grup Lokomotif ile başladı. İlk zamanlar çalışmalarına reklam jingleları ve Walt Disney Prodüksiyonlarının seslendirmeleri ile devam eden sanatçı, Altın Güvercin, Uluslararası Sopot Şarkı yarışması, Uluslararası İsveç Şarkı Yarışması ve Universal Talent Contest'ten pek çok ödül kazandı…

Bu konularda ilginizi çekebilir