Biliyor musunuz?

Caffé Vergnano'da İtalyan lezzetlerini; Aila'da pazar kahvaltılarını; Kitchenette'in yeni mönüsünü; Divan'da yeni lezzetleri; Doğuş Çay'ın Gurme Cafe'sini; Tekfen Filarmoni'nin konserlerini; Fernando Jorge'un İstanbul'a geleceğini biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Caffé Vergnano'nun yeni mekânındaki İtalyan lezzetlerini…

Caffé Vergnano'nun Türkiye Distribütörü Mira Gıda A.Ş.'nin restoran konseptinin de yer aldığı yeni şubesi, 42 Maslak'ta kapılarını açtı. Gastronomi ve basın camiasının yanı sıra Vergnano ailesinden Carolina Vergnano'nun katılımıyla gerçekleşen açılış gecesine Caffé Vergnano mutfağında hazırlanan İtalyan tatları ve Latin Jazz orkestrasının canlı müzik performansı eşlik etti.

42 Maslak şubesi, Caffe Vergnano'nun Uniq İstanbul Kültür Merkezi'nde, Zorlu Center/Eataly'de ve Swissotel/İstanbul'da yer alan diğer şubelerinden farklı olarak kahve deneyimini restoran – bar konseptiyle buluşturarak İtalyan mutfağı sunmayı hedefliyor. Caffè Vergnano, geçtiğimiz yıl Mira Gıda A.Ş.'nin kurucu ortağı Ülkü Kahraman'ın girişimiyle piyasaya sunduğu Türk kahvesi ile, İtalyan tekniğini Türk geleneğiyle buluşturmuştu.

Aila'da yerel lezzetlerle Pazar kahvaltılarını…

Aila, Şef Umut Karakuş yönetiminde yeni bir Türk kahvaltısı konseptine başlıyor. Anadolu'nun dört bir yanından "coğrafi işaretli ürünleri" içeren Aila usulü kahvaltı, her ayın 2. ve 4. Pazar günleri gerçekleştirilecek… Kahvaltı konseptinde Antakya'nın Sürk Peyniri'nden Domat Zeytini'ne, Varto Keçi Peyniri'nden Van Otlu Peyniri'ne kadar coğrafi işaret sahibi lezzetler yer alıyor. Bu ürünlerin yanı sıra şekersiz ev yapımı elma, armut, domates ve portakal kabuğu reçelleri ile Erzincan Tulum peyniri üzerinde servis edilen acı biber reçeli, yumurta, şarküteri çeşitleri, tuzlu yoğurt gibi lezzetlere de yer veriliyor. Fırından hamur işleri, ekşi mayalı ekmek, pişi, katmer ve börekler de sunuluyor…

Kitchenette'in yeni mönüsünü…

Kitchenette'in mönüsüne ilave ettiği yeni lezzetler arasında "Falafel Wrap"; kızarmış falafel topları, kırmızı soğan turşusu, kimyonlu nohut, domates & salatalık ve tortilla ekmeği ile hazırlanıp labne sos ve kızarmış patates ile sunuluyor. Yeni mönüde füme et, mozzarella peyniri, ızgara patlıcan, kırmızı soğan, sarı ve kırmızı biberler ile hazırlanıp labne sosla lezzetlendirilen "Füme Etli Wrap" kızarmış patatesle servis ediliyor. Buharda pişmiş brokoli, karnabahar ve avokadonun lezzet kattığı kırmızı ve siyah kinoa ile hazırlanan "Kinoalı Ilık Kış Sebzeleri Salatası" ve füme et, ızgara ılık mevsim sebzeleri, yeşil mercimek ve karabuğdayın öne çıktığı "Bol Tahıllı ve Füme Etli Salata" da mönüde yer alıyor. Tatlı olarak da "Fıstıklı ve Frambuazlı Creme Brulee", "Bitter Çikolatalı ve Portakallı Mousse" sunuluyor.

Divan Brasserie ve Divan Pub'lardaki yeni lezzetleri…

Divan Grubu Executive Şefi Giancarlo Gottardo imzası taşıyan mönüdeki yeni lezzetler arasında alan zeytinyağı, fırınlanmış kiraz domates ve özel trüflü balzamik sos ile servis edilen "Burrata" taze bir başlangıç seçeneği sunuyor. Taze baharatlar ve kırmızı biberle bezenmiş, Hatay dağ kekiği ile lezzetlendirilmiş "Izgara Körpe Kalamar" ve kinoa, avokado, yeşil elma, taze badem ile hazırlanan "Füme Somon Loin" balık tutkunları için. Deniz ürünlerinin yanı sıra glutensiz penne ve Asya mutfağının en popüler yemeklerinden Tavuklu Noodle karbonhidrattan vazgeçemeyenler için. Trüf soslu patates püresi ile servis edilen "Dana Kaburga", kuzu etinden hazırlanan közlenmiş patlıcan, hafif sarımsaklı süzme yoğurt ve tereyağı ile servis edilen "Alinazik" gibi Türk mutfağının klasik yemekleri de mönüde küçük dokunuşlarla yer alıyor.

Doğuş Çay'ın Gurme Cafe'sini…

Doğuş Çay, ‘Doğuş Gurme Cafe'nin ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde açtı. Cafe'de Doğuş Çay ürün portföyünde yer alan bütün çay çeşitlerinin yanı sıra kahvaltı, ana yemek ve tatlılardan oluşan bir menü de yer alıyor. Doğuş Çay Yönetim Kurulu Üyesi Harika Karakan Batallı, ‘Doğuş Gurme Cafe' fikrinin uzun süredir gündemlerinde olduğunu belirterek "Doğru yer ve zamanı bulma konusunda son üç yıldır çalışmalar gerçekleştirdik. Bunun sonucunda Bağdat Caddesi'nde ‘Doğuş Gurme Cafe' projesini hayata geçirdik. 2018 yılında başta İstanbul olmak üzere kafelerimizin sayısını artırmak istiyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında çayımızla varız; kafelerimizle de olmak istiyoruz" diyor.

Tekfen Filarmoni'nin bahar konserlerini…

Tekfen Filarmoni Orkestrası, sırasıyla Ankara, İstanbul ve Eskişehir'deki konserlerde Bahar Klasikleri'ni müzikseverlerle buluşturdu. Orkestra, Ankara ve İstanbul'daki konserlerde Alman çellist Alban Gerhardt'a; Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelen Eskişehir konserindeyse aynı zamanda bir Tekfen Vakfı bursiyeri olan genç Türk viyolonselist Nil Kocamangil'e eşlik etti. Daimi şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, 3 şehri kapsayan turnesinde Saygun'un Orkestra için Süit, Op. 14'ü, Elgar'ın Viyolensel Konçertosu, Gounod'nun Faust ve Ravel'in La Valse'ini seslendirdi. Orkestra ayrıca 19 yy. Japon bestecisi Kiyoshige Koyama'nın "Oduncunun Şarkısı" eserini, kurucusu Nihat Gökyiğit'e Japonya'nın "Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı" nişanı takdim edilmesi şerefine seslendirdi.

Mücevher tasarımcısı Fernando Jorge'un İstanbul'a geleceğini…

Mücevher tasarımcısı Fernando Jorge, 80'e yakın tasarımıyla 20-24 Mart tarihleri arasında Midnight Express'te mücevherseverlerle bir araya gelecek. Sao Paulo'da eğitimini tamamlayan Fernando Jorge, Londra'ya taşınarak Central Saint Martins'de Mücevher Tasarımı master'ı yapmadan önce birçok Brezilyalı mücevher markasında çalıştı. İlk koleksiyonunu 2010 yılında koleksiyonerlerle buluşturan tasarımcı, ardından markasını Londra'da kurdu. Jorge, Couture Jewelry Show '2017 Best in Colored Gemstones & Best in Diamonds'; British Fashion Council 'Best Emerging Accessories Designer 2015' ödüllerinin yanı sıra Business of Fashion'ın 2014 ve 2015 yıllarında Uluslararası Moda Dünyasına Yön Veren İlk 500 Kişi listesinde de yer aldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir