Biliyor musunuz?

Arter ve Neues Museum Nürnberg işbirliğini; Küçükçiftlik Park'taki Sokak Festivali'ni; Eataly'deki Kayseri lezzetlerini; Divan'daki "Enginar Günleri"ni; Kitchenette'in yeni mönüsünü; Heritage İstanbul 2018'i biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arter ve Neues Museum Nürnberg işbirliğini…

Arter ve Neues Museum Nürnberg, Vehbi Koç Vakfı Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan düzenlenen "Zamanın Kıyısında" isimli sergi için işbirliği yapıyor.

Küratörlüğünü Dr. Thomas Heyden'in yaptığı sergi Bilge Friedlaender, Ahmet Doğu İpek ve Füsun Onur'un koleksiyonda yer alan işlerini bir araya getiriyor. Heyden sergiyi üç sanatçının yaklaşımlarındaki ortak nokta olarak gördüğü sessizlik teması etrafında kurgularken, filozof Michel Foucault'dan ödünç aldığı, geçmişi şimdiden ayıran ve serginin şiirsel ufkunu belirleyen "zamanın kıyısı" kavramını serginin adına taşıyor. Neues Museum Nürnberg'de açılan "Zamanın Kıyısında", 10 Haziran'a kadar devam ediyor.

derece minimal ve şiirsel bir yaklaşımla ele aldığı bu yapıtlar, Neues Museum'daki serginin giriş bölümünde tekrar bir araya geliyorlar.

Küçükçiftlik Park'taki Sokak Festivali'ni…

Sokaktaki lezzetler, eğlence, müzik, sanat, spor, moda, oyunlar ve atölyeler, 14 - 15 Nisan'da Küçükçiftlik Park'taki "Sokak Festivali"nde…

Hamburger, hot dog, balık-ekmek, kokoreç, midye, dürüm, döner "Sokak Lezzetleri Sokağı"nda bir araya geliyor. Sokak Festivali'nde takıcılar, kıyafet standları ve tasarımcıların yer aldığı "pazar yeri" de kuruluyor. Kalben, Gaye Su Akyol, Jabbar, HEY!Douglas, Sattas, Kolektif İstanbul, ayrıca sokak sanatçıları ve sürpriz performanslar da "Sokak Festivali" sahnesine çıkıyor.

Eataly'deki Kayseri lezzetlerini…

Eataly Istanbul, pop-up konseptiyle bu kez Kayseri mutfağını misafir ediyor. 13 Mayıs'a kadar Eataly'de konuk olacak Çemen's'in özel olarak hazırlanan mönüsü, tümüyle yöresel lezzetlerden oluşuyor.

Mönüde kuru bamya çorbası, börekaşı çorbası, un çorbası gibi farklı çorba çeşitleriyle yapılacak başlangıcın ardından kâğıtta pastırma, paçanga böreği, tandır böreği, sucuk içi, tavada sucuk ve katmer gibi ara sıcaklarla yöresel lezzet yolculuğu devam ediyor. Klasik Kayseri mantısının yanı sıra, tepsi mantısı, yağ mantısı, çıtır mantı ve patatesli mantı seçenekleri, yağlama ve etli yaprak sarması ana yemekler arasında yer alıyor. Nevzine tatlısı, aside tatlısı veya kat kat açılan baklava hamuru ile yapılan elden kesme tel kadayıf ise tatlılar arasında…

Divan'daki "Enginar Günleri"ni…

"Enginar Günleri" mönüsünün başlangıçlar bölümünde; çam fıstığı ve taze dereotu ile hazırlanan ‘fırınlanmış enginar çorbası', ‘zeytinyağlı enginar', parmesan ve limon sirkesi ile zenginleştirilen ‘çiğ enginar salatası', zeytinyağlı asma yaprağında' enginar dolması', çiğ kuşkonmaz, sakız kabağı, salatalık ve limon sirkesi ile servis edilen ‘ızgara enginar ve burrata peyniri' yer alıyor.

Ana yemekler de ise; bebek karides, sarımsak, konkase domates ile hazırlanan ‘enginarlı risotto', ekşili enginarlı piliç graten, ‘enginarlı kuzu yahnisi' ve gorgonzola peyniri ve roka ile hazırlanan ‘enginarlı pizza'. Divan'ın "Enginar Günleri" özel mönüsü Divan İstanbul, Divan İstanbul City, Divan Suites Istanbul G-Plus, Divan Gaziantep, Divan Bursa, Divan Ankara ve Divan Çorlu otellerinin yanı sıra Divan Brasserie Bebek, Divan Brasserie Kalamış, Divan Brasserie Beyoğlu, Divan Pub Erenköy ve Divan Pub Ataşehir'de servis edilecek.

Kitchenette'in yeni mönüsünü…

Kitchenette'in yeni mönüsünde öne çıkan lezzetlerinden "Falafel Wrap"; kızarmış falafel topları, kırmızı soğan turşusu, kimyonlu nohut, domates & salatalık ve tortilla ekmeği ile hazırlanıp labne sos ve kızarmış patates ile sunuluyor.

Mönüdeki füme et, mozzarella peyniri, ızgara patlıcan, kırmızı soğan, sarı & kırmızı biberler ile hazırlanıp labne sosla lezzetlendirilen "Füme Etli Wrap" kızarmış patatesle servis ediliyor. Buharda pişmiş brokoli, karnabahar ve avokadonun lezzet kattığı kırmızı & siyah kinoa ile hazırlanan "Kinoalı Ilık Kış Sebzeleri Salatası" ve füme et, ızgara ılık mevsim sebzeleri, yeşil mercimek ve karabuğdayın öne çıktığı "Bol Tahıllı ve Füme Etli Salata" salata severler için.

Heritage İstanbul 2018'i…

HERITAGE İSTANBUL 2018'nin detaylı programı İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde TG Expo Genel Müdür Yardımcısı Nergis Büyükkınacı, Heritage İstanbul Proje Yaratıcısı ve Yöneticisi Osman Murat Akan, ICOM Uluslararası Müzeler Konseyi Başkanı Suay Aksoy, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Arkeoloji ve Sanat Yayınları Kurucusu ve Kültür Tarihçisi Arkeolog Nezih Başgelen, Heritage İstanbul 2018 Konferansları Moderatörü Ferhan İstanbullu'nun katılımları ile düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı.

Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan "HERITAGE İSTANBUL", T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T. C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteği ile TG EXPO tarafından 12-14 Nisan tarihlerinde Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da gerçekleştirilecek. HERITAGE İSTANBUL 2018'in ana başlıkları; restorasyon, arkeoloji ve müzecilik alanındaki yeni teknolojiler.

Bu konularda ilginizi çekebilir