Biliyor musunuz?

Liberland Devlet Başkanı'nın İstanbul'a geldiğini; Aydan Üstkanat'ın dünyanın en iyi yemek fotoğrafçıları arasına girdiğini; İstanbul Coffee Festivali'ni; İBB müzelerinin Kurban Bayramı tatilinde açık olduğunu biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Liberland Devlet Başkanı'nın İstanbul'a geldiğini…

"Yaşa ve Yaşat" sloganıyla kurulan dünyanın en küçük 3. ülkesi Liberland'ın Devlet Başkanı Vit Jedlicka, hedeflerini tam bağımsızlık, liberal bir yapı, resmi olarak sanal paranın kullanılmasıyla güçlü bir serbest pazar ekonomisine sahip olmak şeklinde ifade ediyor.

Jedlicka, Türkiye'den Liberland'a yönelik büyük bir ilgi olduğunu vurguluyor. Ziyaretinde Türkiye Liberland temsilcileri Selçuk Uras ve Aylin Arpacıoğlu'nun yanı sıra bazı işadamlarıyla da bir araya gelen Jedlicka "Daha önce Beşiktaş Belediyesi ile resmi boyutta görüşmelerimiz oldu. Ayrıca bazı siyasi partiler ve politikacılar ile temaslarımız da devam ediyor. Liberland'e ilgi olan her yere gitmeye çalışıyorum. Sanırım Türkiye dışında en sık ziyaret ettiğim ülkeler ABD ve komşumuz Sırbistan. Şu anda ABD'den 25 bin civarı başvuru almış durumdayız ve Sırbistan ile güçlü ilişkiler içindeyiz" diye konuştu.

Aydan Üstkanat'ın dünyanın en iyi yemek fotoğrafçıları arasına girdiğini…

Aydan Üstkanat, 2017 yılında kaleme aldığı ve "Un bütün sessizliğiyle tezgâhınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar" cümleleriyle tarif ettiği kitabı "Un" ile Gourmand Ödülleri'nde dünyanın en iyi 3 yemek fotoğrafçısı arasına girdi. Şef, yazar ve fotoğraf sanatçısı Aydan Üstkanat, geçirdiği rahatsızlık sonrası sağlıklı ve şekersiz bir yaşam için kaleme aldığı "ŞekerSİZ" kitabıyla 2014 yılında "En iyi şef ve yazar" ve "En iyi yemek kitabı tasarımı" kategorilerinde ödüle layık görülmüştü. Bu sene kazandığı "En iyi yemek fotoğrafçısı" ödülüyle birlikte Üstkanat, Gourmand Dünya Yemek Kitap Ödülleri'nde üç ödül sahibi oldu…


İstanbul Coffee Festivali'ni…

İstanbul Coffee Festival, Axess ana sponsorluğunda 20–23 Eylül tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park İstanbul'da kahveseverleri "The Source, The Journey, The People" temasıyla kahve tutkunlarını bekliyor. Axess, Dream Sales Machine'in İstanbul Coffee Festival'i kapsamında ziyaretçilere özel ayrıcalıklar sunacak… Festival, kahvenin kaynağından bugüne geçtiği yolları da odağına alan bir programla kahve severlere ev sahipliği yapacak.

İBB müzelerinin Kurban Bayramı tatilinde açık olduğunu…

İBB Kültür A. Ş.'ye bağlı Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi, Kurban Bayramı'nda da ziyaretçilerini ağırlayacak. Yerebatan Sarnıcı bayramın birinci günü 13.00-18.30, diğer günler ise 09.00-18.30 saatleri arasında, Şerefiye Sarnıcı bayramın birinci günü 13.00-19.00, diğer günler ise 10.00- 19.00 saatleri arası, Miniatürk bayram boyunca 09.00-19.00 saatleri arasında her gün, Panorama 1453 Tarih Müzesi birinci günü 13.00 – 18.00 diğer günler 09.00 – 18.00 saatleri arası, Türk Dünyası Kültür Mahallesi sadece bayramın birinci günü kapalı, diğer günleri ise 09.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir