Biliyor musunuz?

İDSO’nun 10 konserle Çinli müzikseverlerle buluştuğunu; İstanbul Modern’in 2018’de 318 bin ziyaretçiyi ağırladığını; Aziz Nesin Vakfı bağış gecesini; “Güvenilir Eller”in 81 şehirde 40 bin şefe ulaştığını biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İDSO’nun 10 konserle Çinli müzikseverlerle buluştuğunu…

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 7 Ocak tarihine kadar Şef Josef Sulien yönetiminde Çin’de konserler vermeyi sürdürüyor.

İDSO, Çin turnesindeki ilk konserini Fuzhou kentinde 22 Aralık Cumartesi günü Fuqing City Art Center’da verdi. Konserlerin ikincisi, 24 Aralık’ta Jinan kentinde Qihe Art Center’da gerçekleştirildi. Turne kapsamındaki konserler sırasıyla 26 Aralık Çarşamba günü Harbin kentinde Harbin Concert Hall’da; 27 Aralık Perşembe günü Mudanjiang kentinde Mudanjiang Art Center’da; 29 Aralık Cumartesi günü Yichang kentinde Yichang Theather’da yapıldı. Orkestra, 31 Aralık Pazartesi günü (bugün) Yangzhou kentinde Yangzhou Concert Hall’da yılın son konserini verecek. Yeni yılın ilk konseri ise 1 Ocak 2019 Salı günü Shangai’da Shangai Theater’da gerçekleştirilecek. Çin turnesi; 4 Ocakta Quanzhou kentinde Quanzhou Haixia Sports Hall’da verilecek konserle devam edecek. Turnenin son konseri ise 5 Ocak Cumartesi günü Chengdu kentinde.

İstanbul Modern’in 2018’de 318 bin ziyaretçiyi ağırladığını…

2018 yılında 40 bin çocuk ve genci ücretsiz sanat eğitimleriyle buluşturan İstanbul Modern, 318 bin ziyaretçi ağırladı. İstanbul Modern Twitter’da ise 2,9 milyon takipçiyle dünyadaki büyük müzeler arasında 6. sıraya yükseldi. Karaköy’deki yeni müze binası tamamlanana kadar Beyoğlu’nda faaliyetlerini sürdüren İstanbul Modern, 2018’de 6 sergiyle 151 sanatçıyı ağırladı. İstanbul Modern Sinema ise 10 özel programla 110 film gösterimi gerçekleştirdi. İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, geçtiğimiz günlerde 14. yaşını kutlayan müzede bugüne kadar 7 sürekli, 55 süreli, 37 fotoğraf, 13 video ve 17 yurtdışı sergisi düzenlediklerini kaydetti. 14 yılda müzeyi 7,5 milyon ziyaretçinin ziyaret ettiğine dikkat çeken Eczacıbaşı, “2018 yılı İstanbul Modern için önemli bir değişim ve dönüşümün başlangıcı oldu. Karaköy’deki Antrepo binasına bir süreliğine veda edip, bize ev sahipliği yapacak Beyoğlu’ndaki geçici mekânımıza taşındık. 2019’da yeni müze binamızın hazırlıklarına hız verirken, ülkemizin sanatsal yaratıcılığına katkı sağlayacak yeni projelerimizi de hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Aziz Nesin Vakfı bağış gecesini…

Aziz Nesin’in 103’üncü yaşı, “en büyük eserim” dediği Nesin Vakfı’nı geleceğe taşımak için 11 Ocak Cuma günü saat 19.00’da İstanbul Marriott Hotel’de düzenlenecek bağış gecesiyle kutlanacak. Fazıl Say’dan Nükhet Duru’ya her yıl birbirinden önemli sanatçıların destek verdiği gecede bu yıl da Şevval Sam sahne alacak. Ev sahipliğini Ali Nesin’in üstlendiği bağış gecesinin tüm geliri Nesin Vakfı’nın yeni projelerine aktarılacak. Bağış gecesi sayesinde, Aziz Nesin tarafından, kurulduğu 1973’ten bu yana Çatalca’da yüzlerce çocuğa barınma ve eğitim olanağı sunan Nesin Vakfı’nın yeni projeleriyle daha çok kişiye ulaşması hedefleniyor. Bağış gecesinde Şevval Sam’dan önce Nesin Vakfı çocukları da sahne alacak. Vakıfta ilgi alanlarına yönelme ve pek çok alanda eğitim alma fırsatı bulan çocuklar, Aziz Dede’lerine sunacakları mini keman dinletisiyle seslenecek. Çocukların vakıftaki atölyelerde ürettiği hediyelik eşyalar ile Aziz Nesin kitapları da kokteyl boyunca giriş salonundaki standlardan satın alınabilecek.

“Güvenilir Eller”in 81 şehirde 40 bin şefe ulaştığını…

Unilever Food Solutions’ın şeflerin gıda güvenliği alanındaki beklentilerini karşılamak amacıyla Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle yürüttüğü “Güvenilir Eller” online gıda güvenliği eğitimi, Türkiye’nin 81 şehrinde 40 bini aşkın şefe ulaştı. Türkiye genelinde her boyuttaki işletmeye gıda güvenliği bilincini aşılamayı amaçlayan proje kapsamında guvenilireller.com’a kayıt olan öğrenci sayısı, Aralık 2018 itibarıyla 40 bin 167 olarak açıklandı. Online eğitimleri başarıyla tamamlayan 28 bin şef ise ismine özel Türkiye Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifika almaya hak kazandı. 2016 yılında hayata geçirilen projede bugüne kadar en fazla kayıt alınan şehirler sırasıyla İstanbul (10 bin 160 şef), Ankara (4 bin 260 şef) ve Antalya (4 bin 184 şef) oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir