Bir kalem, yalnızca bir kalem değildir!

Kalem, yüzyıllardır devam eden yolculuğu boyunca, sadece tüm dünyada masalardaki en önemli nesnelerden biri haline gelmekle kalmadı, aynı zamanda başka alanlarda da büyük etkilere neden oldu…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

"Kalem", yüzyıllardır devam eden yolculuğu boyunca, sadece tüm dünyada masalardaki en önemli nesnelerden biri haline gelmekle kalmadı, aynı zamanda başka alanlarda da büyük etkilere neden oldu…

"Kalem Etek"

"Kalem Etek" ilhamını gerçekten ismini de aldığı "kalem"den aldı. Fransız tasarımcı Christian Dior sayesinde, II. Dünya Savaşı sonrası üne kavuşan bu tasarım, bir kurşun kalemden ilham alan, bel ile ayak bileği boyu aynı ölçüme sahip olan bir etekti. Christian Dior, çekici ancak çok pratik olmayan bu tasarımı, hareket kolaylığı sağlamak için büyük ölçüde kısaltıp bir pens ekleyerek kalem eteğe dönüştürdü.

Yer çekimsiz kalemle!

İtalyan astronot Paolo Nespoli, Uluslararası Uzay İstasyonu inşasında çalışmak üzere 2007 yılında Discovery Uzay Mekiği ile uzaya gitti. Seyahati boyunca Nespoli, uzayda çalışmak, sürekli not almayı gerektirdiği için astronotlar için özel olarak tasarlanmış, sıfır yerçekiminde ve her pozisyonda bile yazabilen özelliğe sahip Faber-Castell kalemi kullandı.

Zeki bir iş modeli

New York şehrinin kuzeyindeki Hudson Nehri Vadisi'nde yaşayan karikatürist David Rees, "Kalem nasıl keskinleştirilir?" başlığıyla kült bir kitap yazdı ve fenomen oldu. 45 yaşındaki Rees, 200'den fazla sayfadan oluşan bu kitapta, zanaatkârın kalem bileme ustalığı üzerine uygulamalı ve teorik bir inceleme paylaşıyor. Kitapta ayrıca kurşun kaleminin teknolojik ve elektronik işlem içermeyen el teknikleri ile keskinleştirilmesinin uygun yöntemleri anlatıyor. Müşterilerin keskinleştirdiği kalemlerini talaşlarıyla beraber "Dikkat, tehlikeli derecede keskin" ibaresini içeren sertifikasıyla yolluyor. Rees keskinleştirdiği kalemleri 500 ABD Doları'ndan başlayan fiyatlarla satıyor.

Üstün yetenekli kalemler!

Alman Reich Şansölyesi Otto von Bismarck, bir pipo sıkıştırıcı olarak bir kalem kullanırdı. Efsanevi Tonight Show sunucusu Johnny Carson, stüdyosunun masasında her iki ucunda da silgi bulunan bir kalemle el mimiklerine çalışırdı. Bahçıvanlar, grafit dolu tahta çubukları etkili bir böcek caydırıcı olarak kullanırken, otomobil üreticileri ise bunu bir test aracı olarak değerlendiriyorlardı. "Wolff-Wilborn yüzey sıyırma testi" olarak adlandırılan, farklı sertlik derecelerine sahip kalemleri kullanarak boya sertliğini kontrol ediyorlardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir