Bunları biliyor musunuz?

Yeme – içme sektörü öyle hızlı büyüyor ki…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

•    Yeme içme sektörü dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yükseliyor. Sektörün dünyada 2 trilyon doları, Türkiye’de ise 20 milyar doları aştığı söyleniyor… Harcama oranları ve tüm göstergeler ülkemizde hazır yemek sektörünün büyümeye açık olduğunu gösteriyor. ABD ile kıyaslandığında teorik olarak 37 kat, AB ile kıyaslandığında ise 39 kat büyüme potansiyeli olduğu görülmekte.
Türkiye’de bir kişi ev dışı tüketime yıllık 650 TL harcarken; bu rakam Avrupa’da 890 dolar, ABD’de ise 2.150 dolara ulaşmış durumda.
Türkiye’de kişi başı tüketimin önümüzdeki süreçte 15 misli artacağını öngörülüyor.


Oscar törenleri mönüleri İstanbul’da

2-499.jpgSt. Regis İstanbul’daki Spago Restaurant’nın sahibi iki Michelin yıldızlı şef Wolfgang Puck, 20 yılı aşkın bir süredir Oscar törenleri sırasında ve sonrasındaki baloda servis edilen ikramlara da imza atıyor.  Puck, 24-28 Şubat tarihleri arasında İstanbul’daki restoranında Oscar mönülerinden seçmeleri lezzetseverlere tattıracak. 
Ayrıca Puck’ın Çin Yeni Yılı kutlaması kapsamında  geleneksel olarak düzenlediği dünya turunun finali, Los Angeles, Dallas, Washington D. C. ve Bahreyn’deki etkinliklerin ardından 23 Şubat Salı gecesi Spago İstanbul’da gerçekleşecek. Maymun yılına özel hazırlanan mönüsü ve Çin pazarlarından esinlenen dekoru ile Spago İstanbul, konuklarına farklı bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Executive Şef Peleg Miron küratörlüğünde “Live Action” açık büfeler ve zengin yemek geçişlerinin sunulacağı etkinlik, tek bir geceyle sınırlı olacak.