"Cazdan imgeler, şehirden sesler"

Akbank Caz Festivali, bu yıl 27. yaşını kutluyor. Müziğin farklı renklerini 3 - 19 Kasım tarihleri arasında şehrin farklı noktalarında müzikseverlerle buluşturacak olan Festival, bu yıl da farklı sosyal medya projelerine yer veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akbank Caz Festivali, bu yıl 27. yaşını kutluyor. Müziğin farklı renklerini 3 - 19 Kasım tarihleri arasında şehrin farklı noktalarında müzikseverlerle buluşturacak olan Festival, bu sezon da farklı sosyal medya projelerine yer veriyor.

Akbank Caz Festivali, Cazdan İmgeler, Şehirden Sesler projesine ev sahipliği yapıyor. Farklı disiplinlerde üretim yapan 21 sanatçının eserlerinden oluşan sergi, 27 Ağustos'a kadar Akbank Sanat'ın Instagram hesabı üzerinden takip edilebilecek. İllüstrasyon, kolaj, video, vitray, tasarım, fotoğraf gibi farklı ifade biçimleri üzerinden "Şehrin Caz Hali"ne sanatsal bir bakış sunulan projede farklı isimlerin eserleri yer alıyor.

Cazdan İmgeler, Şehirden Sesler projesinin yabancı sanatçılarından Caleb Neelon, Amerika'nın duayen grafiti sanatçılarından ve yazar. Daha önce İstanbul ve Hatay'da mural çalışmalarında bulunan Neelon, grafiti üzerine yazdığı kitaplarla da tanınıyor. Projenin diğer yabancı konuğu ise müzik grubu Dengue Fever ile Türkiye'yi birçok kez ziyaret etmiş olan Senon Williams.

Projede, Türk caz ve rock müziğinden Ceylan Ertem, Korhan Futacı, Yasemin Mori ve Berke Can Özcan projede birbirinden farklı üretimleriyle yer alıyorlar. Sergide ayrıca Sadi Güran, Murat Palta, Berkay Dağlar, Burak Dak ve Naz Tansel gibi illüstrasyon dünyasından isimlerin, Asuman Tanyaş, Levent Aygül, Pınar Akkurt, Merve Kılıçer, Aylin Güngör, Merve Özarslan, Meltem Şahin, Faruk Geyran, Ceren Bülbün gibi vitray, fotoğraf, kolaj, baskı, video ve tasarım gibi alanlarda üretimde bulunan sanatçıların eserleri de bulunuyor.