CNR Kitap Fuarı, 18 Mart'a kadar gezilebiliyor

5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılışı, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'in ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kısakürek tarafından yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy'de açıldı. Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği iş birliği ile düzenlenen fuarın açılışı, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'in ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kısakürek tarafından yapıldı. Açılışta Kitap Fuarı'nın bu yılki onur Alev Alatlı'ya plaket takdim edildi.

Açılışta bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Türk edebiyat ve sanatının gelişmesine katkı sağlayan çalışmalar yaptıklarına değinerek "Bakanlık olarak uluslararası fuarlarda Türkiye'nin var olmasına çalışıyoruz. Ülkemiz, kitap sektöründe dünyada 11. sırada. Truva'dan Osmanlı'ya kadar 24 farklı medeniyete sahip olan, kütüphanelerinde en nadide eserleri bulunan Türkiye en azından ilk beşte olmalı. Bunun için gayret göstermeliyiz" diye konuştu.

66 ülkede 60 dil

Türkçe yazılan eserleri 66 ülkede 60 farklı dile çevirerek tanıtıma katkıda bulunduklarını da belirten Kurtulmuş, "Çeviri atölyelerinde çok sayıda çevirmen yetiştiriyoruz. Türkiye, geçen yıl 66 bin kayıtlı telif eserleri bakımından dünyada 10. sırada. Bu da oldukça büyük bir başarıdır. Türkiye'nin edebiyatta kültürde, sanatta ve gelişmesi bizim için oldukça önemli" dedi.

CNR Kitap Fuarı, 18 Mart Pazar gününe kadar gezilebiliyor…

Bu konularda ilginizi çekebilir