Dünyanın dört bucağından şefler İstanbul'da buluşuyor

Uluslararası Gastromasa Konferansı ödüllü yerli-yabancı birçok şefi 2 Aralık'ta Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya getirecek. Konferansta bu yılın teması "Ürün."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Gastromasa Konferansı, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, Dünya ve Türk mutfakları arasında köprü kurmak ve Türkiye'deki yeme-içme turizminin gelişimine katkı sağlamak hedefiyle ödüllü yerli-yabancı birçok şefi 2 Aralık'ta Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya getirecek. Konferansta bu yılın teması "Ürün."

"The Best Chef" ödülüne layık görülen ve "Dünyanın En İyi 50 Restoranı" listesinin üçüncüsü Joan Roca,  "Dünyanın En İyi 50 Restoranı" listesine adını yazdıran Mauro Colagreco, Virgilio Martinez, "Asya'nın En İyi 50 Restoranı" listesinden Hiroyasu Kawate, İspanya'da "Kralların pastacısı" olarak anılan Paco Torreblanca, Latin Amerika'nın en iyi şefi seçilen Mitsuharu Tsumura, "Dünya Barista Şampiyonası"nda birincilik alan James Chen, Michelin yıldızlı Kiko Moya, Luigi Taglienti, David Thompson, pasta şefi Gianluca Fusto, Andrea Dopico, çikolata şefi Stelios Parliaros, Carlos Garcia, Diego Guerrero, Basque Culinary Center'ın Genel Müdürü Jose Mari Aizega ve 2016 yılında "Latin Amerika'nın En İyi Kadın Şefi" seçilen Kamilla Seidler başta olmak üzere birçok şef, 2 Aralık'ta Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı'nda, "Ürün"ü konuşmak üzere bir araya gelecek.

       

Konferansta, şefler kendi bölgelerinin özel ürünlerini kullanarak sahnede canlı olarak yemek pişirecek. Etkinliğin bir diğer içeriği ise ChefChat olacak. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep de bu yıl Gastromasa'da olacak. Ulusal ve uluslararası birçok marka da stantlarda özel tadım etkinlikleri gerçekleştirecek.