Eataly 3. yaşında, İstanbul'a 2. şubesini açıyor

Eataly Genel Müdürü O. Cenk Akın, "Eataly, Oscar Farinetti tarafından Kapalıçarşı'dan esinlenen bir konsept. Merkezinde İtalyan lezzetleri, ürünleri var, ama bulunduğu ülkenin değerlerini, yerel üreticilerini, lezzetlerini de barındırıyor" diyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

3. yaşını kutlayan Eataly Genel Müdürü Osman Cenk Akın, Anadolu yakasında da bir şube açacaklarını söyledi. Akın, Eataly'deki değişim ve gelişim sürecini şöyle anlattı:

"İtalyan kimliğimiz bizim için çok önemli. Ondan vazgeçmeden yerel müşteriyi kendimize yakın hissettirmek ise bizim en birincil hedefimizdi. O yüzden de geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca yaptığımız işlerin odağında hep bu fikri tuttuk. Geçen zaman içerisinde Türk müşterisini daha yakından tanıma şansımız oldu ve onların ihtiyaçlarına en doğru şekilde cevap verdik.
Örneğin, şu an hâlâ içeride Pare Baklava var. Kuruyemişçimiz var. Baharatçımız var. Bu sayede bugün içinde bulunduğumuz Zorlu Center'ın Ekim ayında toplam yeme içme cirosunun yüzde 24,5'luk bir payına sahibiz. AVM'ye gelenlerin ise yüzde 10'u Eataly'e uğramadan AVM'den çıkmıyor. Ayrıca bizler eğlenmeyi ve sosyalleşmeyi de seviyoruz. Bu sebeple hafta sonu canlı müzik, kahvaltıda caz, sergi gibi aktivitelerle Eataly'ye heyecan ve enerji kattık. 2017'de de bu çalışmalarımıza ağırlık vermeye devam edeceğiz."

"Ciro, yüzde 6 arttı"

3 yılda 3,5 milyon ziyaretçiyi ağırlayan ve bunların yaklaşık 2,5 milyonunun alışverişe döndüğünün altını çizen Osman Cenk Akın, "2016 ülkemiz için zor bir yıldı. Yeme içme sektörüyle paralel olarak restoran kanalı 2015 yılına göre yüzde 7 küçüldü. Biz ise ciromuzu geçen seneye göre yüzde 6 arttırdık. 2017'nin ekonomi ve iş dünyası açısından de kolay olmayacağını öngörebiliyoruz, ama biz buna rağmen markamıza ve ülkeye yatırım yapmaya devam ediyoruz.

2017'nin Eylül ayında Bağdat Caddesi'nde bin 200 metrekarede hizmet verecek olan 2. şubemizi açmayı planlıyoruz."

Akın, Eataly'nin artizanal üretim yapan yerli üreticiyi desteklemeye devam ettiğini, Türkiye'de üretilen ve yok olmaya yüz tutmuş nadir peynir çeşitlerini artırdıklarını belirtirken, Anadolu'nun yok olmaya yüz tutan çeşitli lezzetlerine de yer vermeye devam edeceklerini iletti. Örnek olarak da Bodrum'dan gelen Bodrum mandalinası reçelinin Eataly raflarında satılacak olmasını gösterdi.

Eataly markasına sürekli yatırım yaptıklarını belirten Osman Cenk Akın, "Eataly konsepti Oscar Farinetti tarafından Kapalıçarşı'dan esinlenen bir konsept. Eataly'nin merkezinde İtalyan lezzetleri ve ürünleri var ama bulunduğu ülkenin değerlerini, yerel üreticilerini, lezzetlerini de her zaman içinde barındırıyor ve lezzet ortaklıkları çıkarıyor" şeklinde konuştu. Sürekli gelişen ve yenilenen Eataly'de tedarikçi sayısı ise geçen yıl 197 iken, bugün 286'ya ulaştı.

Yeni ürünler

Eataly 3. yaşına yeni ürünlerle giriyor. Kısa bir süre içinde manava ayıklanmış sebze geliyor. Günlük ayıklanmış sebzeler yıkanmış, soyulmuş, ozonla dezenfekte edilmiş halde pişirilmeye hazır olacaklar.

Bir başka yeni ürün de makarna cipsi Pastatina… Yakında Eataly raflarında yerini alacak. Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olan bu ürün için patent başvurusunda da bulunulmuş.