Ehlikeyf'in lezzetli hayat notları…

Akasya Park Sinema Geceleri; Fakir'den kahve makinesi; Bayburt lor sarması Kiva'da; Lipton Moroccan Mint; R.E.A.D'de yaz konsepti; Richmond Ephesus, en çok tavsiye edilen; Sultanahmet Köftecisi'nden Almanya'da tescil; Ağustos'ta Zorlu'da sinema.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akasya Park "Sinema Geceleri" Star Wars ile başlıyor

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek Akasya Park "Sinema Geceleri" programı, 5 Ağustos'ta Star Wars serisinin son filmi, Star Wars: Güç Uyanıyor (Yıldız Savaşları 7) ile başlıyor. Tek istediği dövüş sanatlarında ustalaşmak olan sevimli Po karakteriyle çocukların sevgisini kazanan ünlü çizgi film kahramanı Kung Fu Panda 3, 12 Ağustos'ta perdeye yansıyacak. Süper kahramanları bir araya getiren Batman V. Superman: Adaletin Şafağı 19 Ağustos'ta, Çağan Irmak'ın son filmi Nadide Hayat, 26 Ağustos'ta, sadece çocukların değil gençlerin de beğenisini kazanan Minyonlar, 2 Eylül'de izleyiciyle buluşacaklar.

        a-020.jpg

En çok devam filmi çekilen fantastik bilimkurgu efsanesi X-Men: Apocalypse, 9 Eylül'de hayranlarını bir kez daha bir araya getirecek. Akasya "Sinema Geceleri" programı, Şebnem Burcuoğlu'nun en çok satan ikinci romanından uyarlanan romantik yapım Kocan Kadar Konuş: Diriliş ile 10 Eylül Cumartesi günü son bulacak. 

Türk kahvesi tutkunlarına özel: Fakir Kaave 

Geçmişten günümüze güven, dostluk, paylaşım duygusunun simgesi Türk kahvesi, pişirme tekniği ile dünyada markalaşmış tek kahve. Cezvede pişirme yöntemi esasına dayanan ve aynı lezzetin yakalanması amacıyla tasarlanan Fakir Kaave, taşmayı önleyen patentli Luminasense teknolojisi ile üretilmiş. Tek seferde 4 fincan kahve kapasitesi ve ergonomik cezve ağzı sayesinde her fincana eşit köpük dağıtabilen Fakir Kaave, hızıyla olduğu kadar tasarımıyla da dikkat çekmek üzere geliştirilmiş. Fakir, konsept renk serilerine uyumlu olarak, Violet, Rouge, Rose, Mat Kahve ve Beyaz alternatifleriyle beş farklı renkte tasarlanmış.

f-008.jpg

Fakir Hausgeräte, AR-GE departmanının titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucu ortaya çıkardığı Fakir Kaave, tüm teknoloji marketler ve Fakir Shop'larda satılıyor. 

Bayburt'un yaz lezzeti lor sarması Kiva Bomonti'de

Mevsiminde ve taze lezzetleri, Anadolu'nun yöresel tatlarına sadık kalarak sunmayı amaçlayan Kiva Bomonti, misafirlerini gündüzleri restoran, akşamları meyhane konseptiyle ağırlıyor. Kiva Bomonti'nin şefi Deniz Şahin'in Anadolu lezzetlerinden ilham alarak hazırladığı mönü, zengin bir meze çeşitliliği sunarken aynı zamanda dönemsel lezzetleri de misafirleriyle buluşturmayı hedefliyor.

          k-004.jpg

Her mevsimin şifasını ve zenginliğini mönüsüne yansıtmayı amaçlayan Kiva'da Ağustos ayına özel lor sarması sunuluyor. Bayburt mutfağının olmazsa olmazlarından yaz mevsimine uygun hafif bir lezzet olan lor sarması, uzun yıllardır Kiva'nın mutfağını yöneten ve yöre yemeklerini yerinde öğrenen Şef Deniz Şahin'in özel reçetesiyle servis ediliyor. 

Lipton Moroccan Mint ile yeşil çay ve nane karışımı

Lipton Moroccan Mint, yeşil çay ve nane karışımını, yeni tat arayanların beğenisine sunuyor. Lipton tarafından Türkiye'de ilk kez yeşil çay severler için sunulan Moroccan Mint, yeşil çayı nane ferahlığında yudumlamak isteyenler için bir harman. Lipton Moroccan Mint Yeşil Çay'daki yüzde 50 nane içeriği, yeşil çay yapraklarının yoğun tadını dengeliyor ve yeşil çaya yumuşak içim özelliği katıyor. 

        l-003.jpg

Moroccan Mint, Fas kültürünün âdeta vazgeçilmez bir parçası olarak ülkelerine gelen konukları ikram ediliyor ve gün boyunca içiliyor… 

The Grand Tarabya Oteli R.E.A.D Cafe&Bakery'de yaz konsepti 

The Grand Tarabya'da yer alan R.E.A.D Cafe&Bakery Recharge, Eat and Drink "Yeniden şarj ol, ye ve iç" konseptiyle iddialı kahvaltılar, tatlılar sunuyor. 6 çeşit peynir, mevsimsel reçeller, el yapımı peynirli su böreği, sucuk ızgara, ızgara hellim peyniri ve sahanda pişmiş köy yumurtasının yer aldığı kahvaltı tabağı, 26 çeşitten oluşuyor. Kahvaltının yanı sıra pancake, waffle, bagel gibi şefin spesiyalleri ve özel meyve kokteylleri sunuluyor. Spor yapıp zinde kalmak isteyenler için portakal, havuç, greyfurt; yağ yakmak isteyenler için ananas ve salatalık suyu, kerevizle tatlandırılmış domates suyu ve pancar suyu da mönüde yer alıyor.

The Grand Tarabya pastanesinden çıkan pastalar, kekler, cupcake'ler arasında elmalı karamelli dome, kahveli sükse, muzlu malaga, limonlu cheesecake, çilekli, frambuazlı tart, karaorman, mozaik, çilekli browni, meyveli red velvet cake bulunuyor.

Kapıdan girildiğinde bir kütüphane ve kitapların karşıladığı R.E.A.D. bir okuma odası gibi dizayn edilen dekorasyonu ile de dikkat çekiyor. 

Richmond Ephesus Resort, Avrupa'da en çok tavsiye edilen otel 

Richmond Ephesus Resort, Avrupa'nın en büyük otel değerlendirme portalı HolidayCheck tarafından en çok tavsiye edilen otel seçildi. Mavi Bayrak'lı kumsalı, tertemiz denizi, kapalı ve açık yüzme havuzları, aqua park'ı, Spa&Wellness hizmetleri ile Richmond Ephesus Resort, Avrupa'da en çok tavsiye edilen otel oldu.

          2-646.jpg

Her şey dahil sistemi ile çalışan Richmond Ephesus Resort'ta farklı ihtiyaçlara uygun olarak hazırlanmış 90 standart, 54 deniz manzaralı, 8 junior suite, 4 senior suite, 103 villa oda, 1 presidential suite ve 4 bedensel engelli odası bulunuyor. 

Sultanahmet Köftecisi'nden Almanya'da marka tescili

Avrupa'daki ilk şubesini bu ay içinde Münih'in Hauptbahnhof bölgesinde açacak Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Almanya'da marka tescili yaptırdı.

Sultanahmet Köftecisi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, Almanya'daki master franchise temsilcilerinin Münih ve çevresindeki turizm yatırımları ile tanınan Kavun AG'nin ortaklarından Beşir Aras ve Zeki Kavun olacağını bildirdi. Tezçakın, Kavun AG'nin markalarına yakışır bir şube açılması konusunda son derece titiz çalışmalar yaptığını belirterek, "Avrupa'daki ilk şubemizin açılışı için artık gün sayıyoruz. Münih'in en prestijli bölgesi Hauptbahnhof'ta açılacak şubemizde son rötuşlar yapılıyor" dedi.

         7-155.jpg

Türkiye'deki sıkıntıların yaşanmaması için bir yandan da yasal işlemlerin sürdürüldüğünü kaydeden Tezçakın, şunları söyledi:

"Türkiye'nin adı en çok taklit edilen markalarından biriyiz. İsmimizi izinsiz kullandıkları için dava açtığımız 200'e yakın taklitçimiz var. Aynı sorunu Almanya'da da yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle marka tescili için Almanya Marka ve Patent Ofisi'ne başvuruda bulunduk. Başvurumuz kabul edildi. Marka tesciline ilişkin belgeyi aldık."

1920 yılında kurulan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, ilk yurtdışı şubesini kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de açmıştı. Ünlü köftecinin halen Bakü'de 3 şubesi bulunuyor.

ABD'de de şube açmayı planlayan tarihi köfteci, New York merkezli şirket kurmuş, marka tescili yaptırmıştı.

Zorlu açık hava sinemasında "tadım" lezzetleri 

Komedi, animasyon, aksiyon dalındaki filmler, Tadım'ın katkılarıyla yarından itibaren Ağustos ayında her Salı ve Perşembe saat 21:00'de Zorlu Center Meydan Katı Park alanında sinemaseverlerle buluşacak.

         8-140.jpg

Cem Yılmaz'ın başrolünde olduğu komedi filmi "İftarlık Gazoz", bir kutup ayısı olan  Norm'un yaşam alanına lüks bir otel yapmaya kalkan çılgın bir iş adamıyla olan maceralarını anlatan "Karlar Kralı Norm", süper kahraman hikayelerini sevenler için "Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı", çocukların çok sevdiği "İyi Bir Dinazor", tüm dünyada milyonlarca hayranı bulunan "Star Wars Güç Uyanıyor" ve minikler kadar büyüklerin de hayranı olduğu "Alice Harikalar Diyarı", Zorlu Center'ın açık hava sinemasında sunulacak; misafirlere filmleri izlerken Tadım'ın ikramları eşlik edecek.