Electrolux Yarışması'nın birincisi açıklandı: WatchYourself

Estonya'dan Hannes Lung, bileğe takılabilen ve market rafındaki yiyecekleri tarayarak ilgili yemek tariflerini avucunuzun içine yansıtan bir cihazdan oluşan WatchYourself konsepti ile Electrolux Ideas Lab Yarışması'nın birincisi olarak seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlıklı ve sürdürülebilir yeme alışkanlığına ilham vermeyi hedefleyen Electrolux Ideas Lab Yarışması'nda birinci açıklandı.

Estonya'dan Hannes Lung, bileğe takılabilen ve market rafındaki yiyecekleri tarayarak ilgili yemek tariflerini avucunuzun içine yansıtan bir cihazdan oluşan WatchYourself konsepti ile Electrolux Ideas Lab Yarışması'nın kazananı oldu.

İnsanlara gelecekte lezzetli, sağlıklı ve daha sürdürülebilir ev yemeklerinin tadını çıkarmak için nasıl ilham verebiliriz sorusuna cevap arayan Electrolux Ideas Lab Yarışması'nın birincisi yaklaşık 40 bin kişinin verdiği oylarla belirlendi.

Yarışmayı kazanan Estonyalı ürün tasarım öğrencisi Hannes Lung, alışveriş yapmayı basitleştiren ve daha sağlıklı beslenme alışkanlığına ilham verecek olan yenilikçi fikri WatchYourself ile 10 bin Euro ve Stockholm'de bir hafta seyahat ödülünün sahibi oldu. Hannes Lung, İsviçre ziyareti sırasında ayrıca Electrolux yöneticileri ve uzmanlarıyla bir araya gelme ve İskandinavya'nın en başarılı start-up firmalarının liderleriyle tanışma fırsatını yakalayacak.

"Her ebeveyn sahip olmak ister"

Electrolux Group CMO (Chief Marketing Officer) ve jüri üyesi MaryKay Kopf yarışmanın sonuçlarıyla ilgili olarak "Gerçekleştirdiğimiz ilk Electrolux Ideas Lab Yarışması'na katılım mükemmeldi ve Electrolux'e sağlıklı beslenme konusunda yaratıcı zihinleri harekete geçirmek için olağanüstü bir fırsat sundu. Birinci seçilen konsept, bütünsel yaklaşımıyla bizi büyüledi. Projenin sahibi, tüketicilerin yoğun yaşam tarzının getirmiş olduğu gıda alışverişi gibi sorunlarını çözmeyi hedefliyor. WatchYourself her ebeveynin sahip olmak isteyeceği bir ürün.", diye konuştu.

Tüm dünyada Electrolux tarafından ilk kez gerçekleştirilen Electrolux Ideas Lab Yarışması'nda Türkiye'den 3 yarışmacının ilk 10'a girmesinin kendileri için gurur verici olduğunu ifade eden Electrolux Türkiye Küçük Ev Aletleri ve Süpürge Grubu Pazarlama Müdürü Fatih Şengül "Mutfağa dair yenilikçi ve ilgi çekici fikirleriyle yarışmada önemli bir sıralamaya giren Taze fikrinin sahibi Zülal Ateş & Damla Dağıstanlı'yı, Panda fikrinin sahibi Ozan Kayıkcı'yı ve KitchenBook fikrinin sahibi Onurhan Demir'i yürekten tebrik ediyorum ve bundan sonraki yarışmalarda başarılı fikirlerini görmek için sabırsızlanıyorum.", dedi.

Farklı temalar damga vurdu

Electrolux Ideas Lab Yarışması'na, akıllı telefon uygulamalarından, yemek paylaşım programlarına, yenilikçi yemek tarifi koleksiyonlarından, mutfak aletlerine, pratik fikirlere ve detaylıca düşünülmüş iş modellerine kadar farklı fikirler başvurdu.

Bağlantısallık (connectivity), 3 boyutlu gıda baskısı ve oyunlaştırma gibi trendlerin öne çıktığı görüldü. Günümüzde kullanılan yöntem ve ürünlerin yanı sıra, geleceğin gıda toplulukları ve gruplaşma vizyonları dünyasına dair de görüşler paylaşıldı.

Electrolux Ideas Lab Yarışması'nın kazananını belirlemek üzere ilk aşamada 27 farklı ülkeden 50 fikir belirlendi. Sonrasında yapılan oylama sonucunda ise ilk 10 finalist seçildi. Electrolux Ideas Lab jürisi son olarak 10 finalisti değerlendirdi ve kazanan açıklandı.

Finalist fikirler

Electrolux Ideas Lab 2016 finalist fikirleri şunlar oldu:

YouCook

YouCook, insanları halihazırda evde bulundurdukları malzemelerle lezzetli yemekler pişirmeye teşvik etmek için tasarlanmış bir akıllı telefon uygulaması.

VegiPrinter

VegiPrinter, sebze ağırlıklı beslenmeyi teşvik eden ve et kullanımına karşı olan bir gıda yazıcısı.

Galef

Galef, meşrubat ve şeker tüketiminin farkındalığını artıran akıllı ve teknolojik bir şişe uygulaması.

Tick-Tech Clip

Hangimiz dolaptan yiyecekleri çıkarır çıkarmaz bozulduğunu fark etmedik ki? Tick-Tech klips satın alınan gıdanın tarihini ürüne iliştirdikten sonra mobil bir uygulama sayesinde cep telefonuna yükleyerek ürünün zamanında tüketilmesini hedefleyen bir uygulama.

Taze

Taze, buzdolabında bulunan malzemeleri kullanarak lezzetli yiyecekler hazırlamak üzere tasarlanmış mobil ve masaüstü bir uygulama.

Panda

Panda, yemek yeme alışkanlığını değiştirmeden beslenme düzenini değiştirmek isteyenler için tasarlanmış 3 boyutlu gıda yazıcısı.

KitchenBook

Kitchenbook, yemek yapmayı daha sosyal bir deneyim haline getirerek insanların birlikte yemek yapma ve tariflerini birbirleriyle paylaşmasına yönelik bir uygulama.

LunchBox

LunchBox, ev yemeği yemek isteyen meşgul insanlar için şeflerin lezzetli yemekler hazırlamasını sağlayan bir gıda paylaşım ağı.

Cooquit

Cooquit, yemek yapmayı seven insanların mutfağa dair yeteneklerini, yemek yemeyi sevenlerle paylaşmalarını sağlayan bir uygulama.