Gastromasa Gastronomi Konferansı şefleri bir araya getirdi

"Ürün" teması ile Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Gastromasa Konferansı'nda İspanyol, Perulu, Fransız, İtalyan, Bangkoklu, Yunan, Japon, Tay, Bolivyalı, Venezuellalı, İsrailli şefler ve sektör profesyonelleri buluştu…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Gastromasa Konferansı, otel ve restoran profesyonelleri, yatırımcıları, yöneticileri, gastronomi profesyonelleri ve yerli-yabancı şefleri ortak bir platformda buluşturmak, Türkiye'de gastronominin gelişimine katkı sağlamak, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, dünya gastronomisini Türk gastronomisiyle buluşturarak bir sinerji yaratmak, Türkiye'nin önemli turizm ve gastronomi destinasyonları arasında yer alması amacıyla dünyaca tanımış birçok şefi Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya getirdi.

Etkinliği düzenleyen Gökmen Sözen, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı konferansta "Ürün" konusunun ele alındığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bizlerle köprü kurun"

"Türkiye coğrafyasındaki ürünler, geleneksel yemekler, sokak yemeklerine güveniyoruz, Türk gençlerine güveniyoruz. Yurt dışından gelen medya ve dünyaca ünlü şeflerden bir konuda ricamız var. Türk gençlerinin ve Türk öğrencilerini yanınızda çalışmaya ve staja alın. Bizlerle köprü kurun. Türkiye'deki gastronomi daha yukarılara çıksın."

Aralarında 'The Best Chef' ödülüne layık görülen ve 'Dünyanın En İyi 50 Restoranı' listesinin üçüncüsü Joan Roca, ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı' listesine The World's  Best Restaurant's 4.'sü Mauro Colagreco, 'Asya'nın En İyi 50 Restoranı' listesinden Hiroyasu Kawate, İspanya'da ‘Kralların pastacısı' olarak anılan Paco Torreblanca, Latin Amerika'nın en iyi iki şefi seçilen Mitsuharu Tsumura ve Virgilio Martinez, ‘"Nordik Barista Şampiyonası" birincisi James Chen, Michelin Yıldızlı Kiko Moya, Lume'nin şefi Luigi Taglienti, Bangkok Nahm'ın şefi Daavid Thompson, pasta şefi Gianluca Fusto,  Venezuela'dan pastacı Andrea Dopico, pasta şefi Stelios Parliaros, Carlos Garcia, Diego Guerrero ve 2016 yılında ‘Latin Amerika'nın En İyi Kadın Şefi' seçilen Kamilla Seidler'in yanı sıra Basque Culinary Center'ın Genel Müdürü Jose Mari Aizega'nın bulunduğu konuşmacılar, yaptıkları mutfak demoları ve sunumlarla "Ürün" konusunda bakış açılarını ve gelecek trendlerini paylaştılar.

Konuk şehir Gaziantep

Chef Chat'ta ise şefler soruları yanıtladı ve konuklarla sohbet etti.

Gastromasa Konferansı'nın bu seneki konuk şehri, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılan Gaziantep oldu. Local Chef etkinlikleri kapsamında, Gaziantep'in yöresel yemekleri ile ilgili workshopları gerçekleştirildi.