Gastromasa Konferansı için geri sayım başladı

Yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi araştırmak, gastronominin Türkiye'de gelişimini sağlamak ve Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 2. kez düzenlenen "Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı'na katılacak isimler belli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk ve dünya gastronomisinin duayenlerinin katılacağı 2. Uluslararası Gastromasa Gastronomi 2016 Konferansı için geri sayım başladı. The Diners Club World's 50 Best Restaurants Academy'nin Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesini yapan jüride Güneydoğu Asya Akademi Başkanı olarak yer alan Talisman Media Grup'un kurucusu Mason Florence, Gastromasa'nın konuğu olarak 10 Aralık'ta İstanbul'a geliyor.

New York doğumlu Mason Florence, 12 sene Japonya'da "The Japan Times" ve "Lonely Planet"ta çalıştıktan sonra 2002 senesinde sürpriz kararla Tayland'a taşındı ve kendi medyasını kurdu. Aralarında Bangkok 101 gibi prestijli dergilerin de bulunduğu pek çok yeme-içme yayınına imza atan Florence, Dünyanın En İyi 50 Restoranı Güneydoğu Asya Akademi Başkanı. Mason Florence, dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan ‘The World's 50 Best Restaurants'ı 10 Aralık'ta Gastromasa'da anlatacak.

Mason Florence'ın yanı sıra Gastromasa, dünyaca ünlü şefleri ve yatırımcıları 10 Aralık'ta CVK Park Bosphorus Hotel'de ağırlayacak.

Konferansın diğer konuşmacıları arasında yer alan isimler şöyle:

2015'te The World's 50 Best Restaurants tarafından "En iyi Pasta Şefi" seçilen Albert Adria; moleküler gastronominin önde gelen isimlerinden Andoni Luis Aduriz; dünyanın en önemli kadın şeflerinden Elena Arzak; The World's 50 Best Restaurants listesinin 55. sırasında bulunan Nerua restoranın executive chef'i Josean Alija; Brezilya'nın en önemli steak şeflerinden Andre Lima de Luca; İtalyan mutfağının en önemli zincirlerinden Carluccio's'un kurucusu, şef, televizyon siması Antonio Carluccio; Pastacılığın İtalyan mimarı, ünlü pasta şefi Gianluca Fusto, Fransa'nın önemli restoranlarından Regis& Jacques Marcon'un şeflerinden Regis Marcon; dünya arenasında yer alan, Michelin yıldızlı Türk şefler Serkan Güzelçoban ve Ali Gündoğmuş, Bangkok W Hotel'in The House on Sathorn restoranının executive chef'i Fatih Tutak ve Avusturalya'nın en popüler Türk restoranları Efendy ve Anason Mezebar'ın kurucusu ve şefi Somer Sivrioğlu.

Şef ve yatırımcıların bir araya geleceği ve bu yıl Hikâye temasıyla gerçekleşecek olan Gastromasa Gastronomi Konferansı 10 Aralık'ta CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilecek. Gastromasa Konferansı'nı takip etmek isteyenler için biletler, Biletix'te.