Graf von Faber-Castell 2017 koleksiyonu tanıtıldı

Graf von Faber-Castell'in 2017 koleksiyonu, Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kont Charles von Faber-Castell'in de katıldığı bir davetle kalem tutkunlarına sunuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Graf von Faber-Castell'in 2017 koleksiyonu Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler ev sahipliğinde gerçekleştirilen davette tanıtıldı. Kont Charles von Faber-Castell'in de katıldığı etkinliğe Kont Charles von Faber-Castell'in eşi Melissa von Faber-Castell, Maria ve Necmetin Eliyeşil, Sanem ve Ralf Tezman, Demet Sabancı Çetindoğan, Heves Ekinci, Serra Tokar, Şafak Kibar, Aslı Okay, Ayşe Boyner, Batya Kebudi, Mustafa Yazıcı ve Zeynep Talu gibi iş dünyasından pek çok isim katıldı. Gecede yazar Kürşat Başar da yazı kültürü ve kalem tutkusu üzerine sohbetiyle misafirlere eşlik etti.

Graf von Faber-Castell koleksiyonunda dolma kalem ve kurşun kalemlerin yanı sıra deri kalemlik, kalem tablası, not defteri gibi masaüstü setleri, kalem kılıfı, anahtarlık, kartvizitlik, ajanda, cüzdan, çanta ve kol düğmeleri gibi özel tasarım aksesuarlarda yer alıyor.

"Yılın Kalemi" Vikingler

Graf von Faber-Castell koleksiyonunun en değerli parçalarından biri olan ve her yıl farklı bir temadan ilham alan Yılın Kalemi'nin 2017 tasarımı da etkinlikte Türkiye'deki kalem severler ve koleksiyonerlerle ilk kez buluştu. 2017 yılında ilhamını Vikingler'den alan Yılın Kalemi Viking yelkenlilerinin dokularını günümüze taşıyor.

48 yıllık işbirliği

Adel Kalemcilik'in 1969 yılındaki kuruluşundan bugüne, 48 yıldır Faber-Castell ile güçlü işbirliğini sürdürdüğünü vurgulayan Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler şunları söyledi:

"Tam 48 yıl önce, 150 çeşit ürünle üretime başlamıştık. Bugün ise portföyümüzde 4 bin 500 farklı ürün çeşidi bulunuyor. 48 yılda ürün çeşidimizi 30'a katladık. Türkiye'de ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi olduk. Bugün üretimimizin yüzde 10'a yakın bir kısmını yine yakın coğrafyaya ihraç ediyoruz. Hayata iz bırakmak ve bizim gibi hayata iz bırakmak isteyen herkesin yanında olmak için çalışırken Faber-Castell'in güçlü desteğini de her zaman yanımızda hissettik. Kurulduğumuz günden beri devam eden işbirliğimizi 1995 yılında ortaklıkla taçlandırdık.

Yılda tüm dünyada 2 milyardan fazla ağaç cidarlı kurşun ve renkli kalem satan Faber-Castell'in bu kalemlerinin 200 milyondan fazlası Türkiye'de Adel Kalemcilik tarafından üretiliyor ve satılıyor."

Şirketin hikâyesi

Kont Charles von Faber-Castell ise şöyle konuştu:

"Babam Faber-Castell markasını Oyun–Eğitim, Sanat-Grafik, Premium, Yazım ve İşaretleme olarak 5 alana ayırdı. Graf von Faber-Castell koleksiyonu bu anlamda Faber-Castell'in premium bir marka olarak konumlanmasının öncüsüdür. Graf von Faber-Castell koleksiyonu babamın, büyük dedesi Lothar von Faber'in 19. yüzyıldaki zarif cep kurşun kalemlerinden ilham alarak, kalemtıraş ve kalem uzatıcısıyla tamamlanan lüks bir kurşun kalem üretme fikrinden doğdu."

Faber-Castell'in 2015 – 2016 finans yılında satışlarının 631 milyon Avro'ya ulaştığını belirten Kont Charles von Faber-Castell şunları söyledi:

"Bu başarıyı, babamın yüksek kaliteye ve markayı geliştirmeye odaklanmasına borçluyuz. Özellikle yüksek kaliteli dolma kalemler ve aksesuarlar sayesinde insanlar, el yazısı notların anlamını yeniden keşfediyor. Bu yaklaşım, dijital iletişim tarafından domine edilen dünyada çok daha yaygın hale gelecek. Tüm dünyada yetişkinleri etkisi altına alan boyama trendi ve el yazısının geri dönüşü gibi pek çok analog trend de Faber-Castell'in başarısını destekliyor. Bugün lüks maddiyat değil, deneyim ve özel anlardır."