Hint ve Çin mutfaklarından seçkiler…

Hint mutfağının lezzetlerini sunan Dubb ve Çin mutfağının temsilcilerinden Dragon, yaz mevsimini Hilton İstanbul Bosphorus'un bahçesindeki yeni mekânlarında karşılayacak…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hint ve Çin mutfaklarından örnekler Hilton İstanbul Bosphorus'un bahçesindeki mekânlarda meraklılarıyla buluşuyor.

Dubb Indian Bosphorus'un Şefi Vinod Kumar Chouhan'ın hazırladığı Hindistan'ın çeşitli yörelerinin örnekleri Hint yemek sunum kurallarına uygun olarak servis ediliyor.

Hindistan'dan getirilen 40'tan fazla baharat kullanılarak yapılan yemeklerin yanı sıra özellikle yaz döneminde çok tüketilen mango, portakal, safranlı ayranlar ve tamamen sütten yapılan Hint usulü kulfi matkewali dondurması da mönüde yer alıyor. Hint baharatlarıyla marine edilip sebzelerle soslandırıldıktan sonra tandırda pişirilen bir kuzu kıyma kebabı olan shunhari shikh kebab ve Hindistan'ın ünlü lezzetlerinden siyah mercimek sevenlere özel dal makhani gibi tatların yanında, vejetaryen misafirleri memnun edecek alternatifler de sunuluyor.

Dragon'da Çin deneyimi

Dubb'ın hemen yanında Hilton İstanbul Bosphorus'un bahçesinde Çin mutfağından örnekler sunan Dragon yer alıyor. Dragon'un şefleri tarafından hazırlanan mönü, kırmızı et çeşitlerinden deniz ürünlerine geniş bir yelpazeyi kapsıyor.