İlk kez şef olarak izleyeceğiz

Kendi jenerasyonunun önde gelen piyanistlerinden biri olan Lars Vogt, 27 Nisan akşamı 20.30'da İş Sanat'ta olacak. Vogt'a sahnede aynı zamanda müzik direktörlüğünü de üstlendiği İngiltere'nin köklü oda orkestrası Royal Northern Symphony eşlik edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kendi jenerasyonunun önde gelen piyanistlerinden Lars Vogt, 27 Nisan Cuma akşamı saat 20.30'da İş Sanat sahnesinde olacak. Sahnede Lars Vogt'a, aynı zamanda müzik direktörlüğünü de üstlendiği, İngiltere'nin köklü oda orkestralarından Royal Northern Symphony eşlik edecek.

Son dönemde orkestra şefliğine odaklanan ve bugüne kadar Köln, Münih ve Zürih Oda Orkestraları, Sidney Senfoni Orkestrası, Camerata Salzburg gibi toplulukları yöneten Alman piyanisti, İş Sanat'taki bu konserinde ilk kez şef olarak da izleyeceğiz.

60 yıllık geçmişiyle İngiltere'nin tek tam zamanlı oda orkestrası unvanını taşıyan Royal Northern Symphony ise bugüne dek Sting, Ben Folds, John Grant ve Mercury Rev gibi isimlerle gerçekleştirdiği ortak çalışmalarla adından söz ettiren bir topluluk.

Mozart, Beethoven, Schumann, Brahms gibi bestecilerden Çaykovski, Rachmaninov ve Lutoslawski'ye uzanan zengin repertuvarıyla övgü toplayan Lars konserde Beethoven'dan eserler seslendirecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir