"İnci" sahibi restoranlar açıklandı

Bu yıl ikincisi hazırlanan "İncili Gastronomi Rehberi" raflarda yerini aldı. İncili Gastronomi Rehberi'nin Ödülleri ise düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu yıl ikincisi hazırlanan "İncili Gastronomi Rehberi" raflarda yerini aldı. İncili Gastronomi Rehberi'nin Ödülleri ise düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

İlk yıl için İstanbul, Bodrum, Alaçatı, Çeşme restoranlarının değerlendirildiği rehberin kapsamı genişletilerek İzmir ve Ankara'daki restoranları da değerlendirmeye dahil edildi. İçerik kadar İncili Gastronomi Rehberi'nin tasarımında ve derecelendirme sisteminde de yenilikler oldu. Geçen sene en yüksek derece 4 İnci iken bu sene bu derecelendirme 5 İnci ile başladı. Ayrıca restoranlar, "Şef restoranı, bistro, brasserie", "geleneksel mutfak", "et lokantaları ve kebapçılar", "balık lokantaları", "Uzak Doğu restoranları", "meyhaneler", "sokak yemekleri restoranları" şeklinde kategorilere ayrılarak yeni bir düzenleme yapıldı.

422 restoran ve 257 lezzet noktasının yer aldığı rehberin ödül gecesinde 5, 4 ve 3 İnci alan mekânlara ödülleri verildi. Gecede İnci alan mekânların yanı sıra sektöre değer katan önde gelen isimlere Onur Ödülleri sunuldu. 73 yıldır yaptığı çalışmalarla Beyti Güler ve Antep Mutfağı'nın temsilcilerinden Arif Develi'ye Onur Ödülleri'ni Karaca Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Fatih Karaca takdim etti. Arif Develi yerine ödülünü oğlu Nuri Develi aldı. Türk mutfak kültürü ve araştırmacısı Nevin Halıcı da gecede ödül alan bir diğer isimdi. Rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Halıcı'nın ödülünü Gamze İneceli aldı. Uzun yıllar şeflik yapan aynı zamanda Osmanlı Mutfağı araştırmacısı olan Vedat Başaran, işletmeci ve yeme-içme yazarı Teoman Hünal, şef Şemsa Denizsel, Aylin Yazıcıoğlu, Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Tayfun Topal ve Uğur Talayhan'a da gecede Onur Ödülleri takdim edildi.

5 İnci Sahibi Mekânlar

Maça Kızı-Bodrum, Mikla-İstanbul, Neolokal-İstanbul.

4 İnci Sahibi Mekânlar

Aheste Pera, Antica Locanda, Asmalı Cavit, Beyti, Cantinery, Casa Lavanda, Cibalikapı Balıkçısı, Çiya Lokantası, Dragon, Ent-Bodrum, Escale, Gram, Hünkâr, Isokyo, Karaköy Lokantası, Kıyı, Lacivert, Mürver, Nicole, Orfoz-Bodrum, Papermoon, Sanayi 313, Seraf, Spago İstanbul, Sunset, Şans, Toi, Trilye-Ankara, Yek Alaçatı, Yeni Lokanta.

3 İnci Kazanan Mekânlar

16 Roof, 1924 İstanbul, 9 Ece Aksoy, Adana İl Sınırı, Adana Ocakbaşı, Adana Özasmaaltı Kebap, Adil Müftüoğlu-Uğur Lokantası, Agrilia, Aila, Antiochia, Aqua, Armada Teras, Asitane, Assaggio, Bağarası, Balıkçı Abdullah, Balıkçı Kahraman, Balıkçı Sabahattin, Balmumu Lokanta, Basta Street Food Bar, Bi Nevi Deli, Bizim Lokanta, Bodrum Balıkçısı, Borsa Lokantası, Brava, Da Mario, Deniz, Develi, Divan Lokanta, Divan Safranhan, Eqinox, Esnaf Lokantası-Mahmut Usta, Fauna, Fava Alaçatı, Fener, Feriye, Firuze, Frankie, Günaydın Etiler Steakhouse, Horasan, Il Riccio, Inari Sushi-Omakase, İris Steakhouse, İsabey Bağ Evi, Kalbur, Kapari Bahçe, Kapha, Kaplan Dağ, Kilimanjaro, Kısmet Lokantası – Ankara, Kısmet Lokantası – İzmir, Kolburano's, La Pasion, La Petite Maison, Leb-İ Derya, Les Quase De Smyrina, Limon, Meyhane 1923 Akif Baba, Meyhane Endülüs, Meze By Lemon Tree, Mezzaluna Ankara, Mittag, Momo Alaçatı, Neni Brasserie, Nezih Kebap Yuvalama, Park Şamdan, People, Pizzeria Venedik, Quyyu By Hanımeli Balık, Ramada Sushi, Ramazan Bingöl Et Lokantası, Sahil, Sahrap Pera, Seçkin Et Steakhouse, The North Shield, Trattoria La Scarpetta, Ulus 29, Urla Vino Locale, Vogue  Yelken – Ankara, Yelken – İzmir, Yengeç,  Yüksel Balık,  Zula İstanbul, Zuma Bodrum, Zuma… 

Bu konularda ilginizi çekebilir