İstanbul Modern'den özel etkinlik

Modern sanatın öncülerinden ve soyut sanatın Türkiye'deki ilk temsilcilerinden Fahrelnissa Zeid'in yapıtlarından bir seçkiye yer veren İstanbul Modern, sergiye özel bir etkinlik düzenliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Modern sanatın öncülerinden ve soyut sanatın Türkiye'deki ilk temsilcilerinden Fahrelnissa Zeid'in yapıtlarından bir seçkiye yer veren İstanbul Modern, sergiye özel bir etkinlik düzenliyor. 30 Temmuz'a kadar devam edecek olan "Fahrelnissa Zeid: İstanbul Modern Koleksiyonu'ndan Bir Seçki" sergisine paralel söyleşide Haldun Dostoğlu izleyicilerle sergi deneyimlerini paylaşacak.

"Fahrelnissa ile Nejad: Gökkuşağında İki Kuşak" sergisi için İstanbul Modern ve CNN Türk ortak yapımı olarak oluşturulan belgeselin de gösterileceği etkinlikte Dostoğlu çekim sürecinden de bahsedecek. 

Etkinlik, 13 Temmuz Perşembe günü 17.30'da İstanbul Modern Sinema'da belgesel gösterimi ile başlayacak…

Öte yandan, 19. yüzyıldan günümüze Türkiye sanatında deniz kenarında ve liman çevrelerinde gelişen kültürel ve toplumsal hayatı mercek altına "LİMAN" sergisi yoğun ilgi üzerine 20 Temmuz tarihine kadar uzatıldı

Farklı dönem ve disiplinlerden 34 sanatçı ve kolektifin resim, heykel, model, gravür, çizim, fotoğraf, video ve yerleştirmelerinden bir seçki sunan serginin küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Levent Çalıkoğlu üstleniyor. 

"Liman" kavramının sembolik ve metaforik açılımlarına yer veren sergi, coğrafi bir konum olmanın ötesinde, toplumsal ve ekonomik bir etkileşim alanı olarak liman bölgelerini görsel sanatlardaki yansımalarıyla araştırıyor. İstanbul kentinin deniz ve limanlarla ilişkisini vurgulayan "LİMAN", 19. yüzyıldan günümüze Türkiye sanatında deniz kenarında ve liman çevrelerinde gelişen kültürel ve toplumsal hayatı sanatçıların gözünden anlatıyor. 

LİMAN sergisinde şu isimlerin yapıtları yer alıyor:

Nevin Aladağ, Meriç Algün Ringborg, Hüseyin B. Alptekin, Avni Arbaş, Volkan Aslan, Turgut Atalay, Antonio Cosentino, Darzanà (Feride Çiçekoğlu, Mehmet Kütükçüoğlu, Ertuğ Uçar), Hasan Deniz, Cevat Dereli, Abidin Dino, Feyhaman Duran, Mıgırdiç Givanian, Ara Güler, Nedim Günsür, Nuri İyem, Özer Kabaş, Borga Kantürk, Gülsün Karamustafa, Volkan Kızıltunç, Muhsin Kut, Mıgırdiç Melkon, Yasemin Özcan, Serkan Özkaya, Sébah & Joaillier, Arslan Sükan, Hüsnü Tengüz, Cemal Tollu, Selim Turan, Ömer Uluç, xurban_collective (Güven İncirlioğlu, Hakan Topal), Mümtaz Yener, Fausto Zonaro.