"Karşıyaka'dan Boğaziçi'ne" bakacaklar!

Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 2019 bahar dönemine, 13 Şubat'ta "Karşıyaka'dan Boğaziçi'ne" başlıklı konserle sezona başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 2019 bahar dönemine, 13 Şubat tarihinde şef Rengin Gökmen yönetiminde Türkiye'nin ilk ilçe belediyesi orkestrası ve Eskişehir'den sonra devlet ya da üniversite adı taşımayan ikinci büyük müzik topluluğu olan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA)'nın sahne alacağı "Karşıyaka'dan Boğaziçi'ne" başlıklı konserle sezona başlayacak. Konserde, E. Elgar, A. A. Saygun ve P. İ. Çaykovski'nin eserleri müzikseverle buluşacak.

Her Çarşamba akşamı konserlere ev sahipliği yapan Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri bahar programı, 20 Şubat'ta kemanda Jan Schulmeister, viyolonselde Kamil Zvak, piyanoda Martina Schulmeisterova'ın yer aldığı ‘Hüzünlü ve Neşeli Ezgiler' başlıklı konserle devam edecek. Konserde müzik severler, J. Haydn, S. Rahmaninof ve A. Dvorak'ın eserlerini dinleyebilecek.

"Orfeus'un Acıları"

27 Şubat'ta ise, 2001 yılında klavsen sanatçısı Jérôme Correas tarafından kurulan Les Paladins topluluğu ağırlanacak. Dinletide klavsen Jerome Correas'ın tenor Jean-François Lombard, Orfeus'un Acıları adlı konserleriyle ev sahipliği yapacak. Théâtre des Champs Elysées, Théâtre du Châtelet, Philharmonie, Théâtre de l'Athénée, Nice Operası, Reims, Rennes, Metz, Massy, Fondation Royaumont, Festival de La Chaise-Dieu ve Ambronay'da düzenli konserler veren topluluk, ayrıca ABD, Japonya ve Avrupa'nın seçkin müzik festivallerinde yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, bahar döneminde Gülsin Onay'ın ve Tatjana Masunkero ve Gilad Katznelson'un Viyola ve Piyanodan Düetler dinleti ile müzikseverleri ağırlamaya devam edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir