"Kınalı Eller" yeni mekânlarında "yerel mutfak, global lezzet" diyecek

Adana yerel lezzetleri lezzet tutkunlarına sunulacak. Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi'nin kullanacağı mekânın temeli, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hilton İstanbul Bosphorus ekibinin katıldığı bir törenle atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hilton İstanbul Bosphorus'un kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri geleceğe taşımak amacıyla hayata geçirdiği "Yerel Mutfak Global Lezzet" etkinliğinin ilk adımı olan Adana yerel lezzetleri, açılacak bir atölye ve restoranda lezzet tutkunlarına sunulacak.

Salmanbeyli kadınlarına bir diğer destek de projenin basın gecesine de katılan ve projeye başından beri destek veren Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan geldi. Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi kadınları artık Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini kendi restoranlarında hazırlayıp misafirlerin beğenisine sunabilecek.

Söz konusu mekânın temeli, Karalar ve Hilton İstanbul Bosphorus ekibinin katıldığı bir törenle atıldı.

Törende konuşan Zeydan Karalar şunları söyledi:

"Kadın dostu kent"

"Seyhan Belediyesi olarak kadınlara desteğimiz ilk değil; her sene bizi ziyaret eden 8 bin kadına iş dünyasında istihdamlarına yardımcı olma için yemek, elişi, seramik ve çini dahil olmak üzere birçok mesleki kurs imkânını sunmaya gayret ediyoruz. Bizim görevimiz; kenti değiştiren, kenti dönüştüren, kentte kullanılmayan zenginlikleri ortaya çıkararak onların kullanılmasını sağlamak. Salmanbeyli tarım için oldukça verimli topraklara sahip hayvanların, sebze ve meyvelerin organik olduğu bir yerdir.

Adana ve lezzetlerini Türkiye'ye tanıtmak bizim en büyük vazifemiz. Temelini attığımız bu atölye bir üretimhane olacak ve kadınlarımıza hem üretim aşamasında hem de kendi iş yerlerini açma, hayallerini gerçekleştirmeleri konusunda bir örnek teşkil edecek. Seyhan Belediyesi olarak kadınlarımızın kendi restoranlarını açma hayallerine bir destek de biz vermek istedik. Kadın dostu kent vizyonumuz ile kadınlara desteğimizi ve bu alandaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

Ekonomik bağımsızlık için

Türkiye‘nin 81 ilinde unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Anadolu lezzetlerinin etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlamak ve kadınlara iş hayatında destek olmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Hilton İstanbul Bosphorus Yiyecek & İçecek Müdürü Hasan Sabuncu ise "Hilton İstanbul Bosphorus olarak böyle büyük bir projeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz. ‘Yerel Mutfak Global Lezzet' projemiz ile sadece Türkiye'nin lezzet haritasını çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığını kazanmalarına da destek olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Açılışta duygu ve düşüncelerini aktaran Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi başkanı Hüsniye Gül ise projeden önce sürdürdükleri mütevazı aktivitelerin proje ile önemli bir boyut kazandığını ve bu projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Etkinlik sonrası kadınların hazırladığı yerel lezzetler davetlilere sunuldu… Köyün içindeki bir bahçede gerçekleştirilen kır yemeği, geç saatlere kadar devam etti…

Karadeniz konuk olacak

Hilton İstanbul Bosphorus'un içerisinde yer alan Lalezar'da gerçekleştirilen "Yerel Mutfak Global Lezzet" proje ile kırsalda etki alanı dar olan kadınların emeklerinin sergilenmesi ve basın-medya yoluyla geniş kitlelere duyurulması, kadın kooperatiflerinin güçlenmesi hedefleniyor… Adana yemeklerinden sonra İzmir Seferihisar lezzetleri ile süren proje, önümüzdeki dönemde Karadeniz yemekleri ile Giresun'u konuk edecek…

Bu konularda ilginizi çekebilir