Komili Lezzet Seyahatnâmesi'ne uluslararası ödül

"Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi" kitabı, "Yemek kitapları Nobeli" olarak da nitelendirilen yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'ta "Yemek Seyahati" kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan şef Ömür Akkor tarafından Komili'nin katkılarıyla hazırlanan "Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi" kitabı, "Yemek kitapları Nobeli" olarak da nitelendirilen yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'ta "Yemek Seyahati" kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.

"Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi" kitabı, seyyah Evliya Çelebi'nin anısına hazırlandı. Seyahatnamede, Ege Bölgesi'nden başlayarak, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz bölgelerinden önemli lezzet durakları ve yöresel tarifler yer alıyor.

Sınırlı sayıda basılan "Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnâmesi"nin www.komilizeytinyagi.com.tr adresinden ulaşılabilen e-kitap versiyonu ise bugüne kadar toplam 85 bin kez indirildi.