Petit Pain, 10. yılını kutlamaya hazırlanıyor

Önümüzdeki günlerde 10. yılını kutlayacak olan Petit Pain'in şefleri cheesecake, kek, tatlı tuzlu kurabiye, tart, turta, kiş, kruvasan, pastalar, ekşi mayalı ekmekler, diyet ürünler ve Fransız pastacılığından daha birçok lezzet üretiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransız ekmekçiliği ve pastacılığından lezzetler sunan Petit Pain, bu dilde "küçük ekmek" anlamına geliyor. Firma, 2008'de Tolga ve Mithat Bilgiç kardeşler tarafından İstanbul Kavacık'da kuruluyor. Fransa'da gastronomi eğitimi alan, iş hayatına daha sonra Londra'da devam eden Tolga Bilgiç ile turizm ve otelcilik öğrenimi gören Mithat Bilgiç bilgi birikimlerini ve deneyimlerini o tarihten bu yana aynı marka altında sunmaya devam ediyorlar.

Ortaklardan Mithat Bilgiç Türk insanının doğru beslenmeye önem verdiğinin altını çiziyor ve şöyle devam ediyor:

Katkı maddesi yok

"Artık ister işyerinde, ister evinde isterse davetlerde Türk insanı doğal, ekşi mayalı, tam buğday unundan çok tahıllı üretilen ekmek yemeyi tercih ediyor. Biz de kurulduğumuzdan bu yana ekmek dahil tüm ürünlerimizde katkı maddesi asla kullanmıyoruz. Petit Pain kuruluşunun 10. yılını kutlamaya hazırlanırken kurumsal ve perakende müşterilerine yeni sürpriz ürünler, lezzetler hazırlığı içinde."

Üretim, İstanbul Kavacık'taki merkezde yapılıyor. Cheesecake, kek, tatlı tuzlu kurabiye, tart, turta, kiş, kruvasan, pastalar, ekşi maya ile hazırlanan ekmekler, diyet ürünleri ve daha birçok tat, Bağdat Caddesi - Erenköy Petit Pain Patisserrie - Cafe'de satışa sunuluyor.

Fransızların ekmek ve pasta kültürünü Türk damak tadına uyarlayan Petit Pain'in hedefleri arasında Türkiye'deki fırıncılığın ve unlu mamul üretiminin gelişimine doğal malzemeyle hazırlanan ürün çeşitleriyle katkıda bulunmak da yer alıyor. Yabancı restoran ve otel şeflerinin değişik ürün taleplerinin yerine getirilmesi için çözüm ortaklıkları da sunan Petit Pain'de özel organizasyonlara ürün destekli catering hizmetleri veriliyor, şirketlerin doğum günü, bayi toplantısı, seminer, workshop toplantıları gibi özel günlerde ihtiyaç duydukları pasta, tatlı-tuzlu kurabiye çeşitleri de hazırlanıyor.