Ramazan'a özel iftar sofraları (4)

Onbir ayın sultanıdır Ramazan. Evlerimizde yaptığımız gibi 30 gün boyunca farklı mekânlar iftar sofraları hazırlarlar. Her Pazartesi o lezzet noktalarından seçmeler bu köşede. İşte haftanın mekânları: Divan, Döner Stop, Usta Dönerci, Vogue…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Divan Otelleri

Divan İstanbul'un içerisinde yer alan Divan Pub terasta Ramazan ayı boyunca Türk sanat müziği eşliğinde geleneksel zeytinyağlılarla başlayan döner, barbekü köşesi ve limitsiz meşrubatların dahil olduğu açık büfe servis yapılıyor.

Divan İstanbul City'nin içinde bulunan Divan Pub'da ise Ramazan ayı boyunca çorba, sıcak aperatifler, salata, ana yemek, tatlı ve yerli içeceğin olduğu iftar mönüsü sunuluyor.
Divan İstanbul Asia Ramazan boyunca misafirlerini Nazenin Restaurant'da iftar büfesi ile karşılıyor. Gruplara özel set mönü alternatifleri de bulunuyor.

Divan Suites İstanbul G-Plus, Ramazan dönemi için hazırladığı set mönü ve açık büfe alternatifiyle konuklarını bekliyor.

Döner Stop

Döner Stop'ta patates kızartması ve gazlı içecekle birlikte servis edilen Stop Klasik Menü, Stop Köfteli Mönü ve Tavuk Klasik Mönü'ye Ramazan'da mercimek çorbası, su ve fıstıklı baklava eşlik ediyor. Ramazan boyunca Döner Stop'un İstanbul, Çanakkale, Bolu ve İzmit'teki 10 restoranından birini ziyaret edenler iftar mönülerini akşam saat 18.00'den itibaren sipariş verebiliyorlar.

Usta Dönerci

Usta Dönerci, 80'e yakın restoranında Ramazan'a özel hazırlanan 2 farklı mönü sunuyor. İskender İftar Mönüsü'nde çorba, et İskender, orta boy içecek, Kemal Paşa tatlısı, sade kahve veya çay yer alırken, Sandviç İftar Mönüsü'nde çorba, dürüm tavuk döner, tombik et döner, orta boy içecek, orta boy patates, kemal paşa tatlısı ve sade kahve veya çay seçenekleri bulunuyor. Sandviç mönüsünde misafirler, brioche, dürüm ya da tombik sandviç alternatiflerinden dilediğini seçebiliyor.

Vogue

Vogue Ramazan mönüsü, manda kaymağı, Trabzon tereyağı, Erzincan petek balı, Kayseri sırt pastırması, Afyon sucuğu, Ezine beyaz peyniri, Bergama tulumu gibi tatların yer aldığı iftariye tabağı ile başlıyor. Hemen ardından servis edilen "geleneksel çorba", "içli köfte", "mantı" ve "otlu peynirli mücver"e ek olarak misafirler "börülceli zeytinyağlı enginar" ya da "nar ekşili, cevizli domates salatası" alternatifleri arasından tercih yapabiliyorlar.

Ana yemek olarak üç farklı seçenek bulunan mönüde ılık beğendi ile servis edilen "dana külbastı", yeşil zeytin salatası ve fesleğenli patates püresi ile sunulan "levrek fileto" naneli ılık yarma buğday ile tatlandırılan "tavuk şiş" yer alıyor. Vogue, misafirlerine "güllaç", "şekerpare" ve "sütlü kadayıf"ı alternatifli olarak sunuyor.