Sanat, kültür, turizm ve alışveriş Ürdün Türkiye festivalinde

Ürdün'ün zengin tarihi geçmişini ve kültürünü “Osmanlı – Türk Kültürü“ ve “Made in Turkey kalitesi” ile buluşturmayı hedefleyen Türk Kültürü Tanıtım ve Ticareti Geliştirme Haftası, Türkiye ve Ürdün Turizm Bakanlıkları katkısı ile düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ürdün'ün zengin tarihi geçmişini ve kültürünü “Osmanlı – Türk Kültürü“ ve “Made in Turkey kalitesi” ile buluşturmayı hedefleyen Türk Kültürü Tanıtım ve Ticareti Geliştirme Haftası 10 – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlikte Türk işletmecilere ihracat kapısını açmak için hem perakende satış, hem de çevre Körfez ülkeleri ile iş bağlantıları kurarak ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir arada olma imkânları sağlamak da amaçlanıyor.

T. C Kültür ve Turizm Bakanlığı, T. C Ticaret Bakanlığı, Ürdün Turizm Bakanlığı, HRH Prenses Sana Assem ve Ürdün Ticaret Odası'nın desteği ile 183 ülkeyle ticaret yapan ve hedef pazarlar arasında en çok yabancı yatırımı kendine çeken ülkeler arasında yer alan Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenecek haftada Türk kültürünün tanıtılacağı etkinlikler de
gerçekleştirilecek:

HHB Expo tarafından Amman'ın merkezinde yer alan The Boulevard'da halka açık olarak yapılacak etkinlikte, Osmanlı günlük yaşamında yer alan Mehteran Bölüğü geleneksel – modern repertuarını bir arada sergileyecek, Osmanlı – Türk mutfağının örnekleri de ziyaretçilerle buluşacak. Osmanlı ve Türk giyim tarzının incelikleri, Türk ezgileri eşliğinde bir defile ile boy gösterirken sinema, TV ve sektörün önde gelen isimleri ve işinsanları etkinlik boyunca ziyaretçilerle bir arada olacak.