Türk resminin 100 yılı anlatılacak

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi tarafından düzenlenen Yetişkin Eğitimleri, “Galatasaray’dan Ankara’ya: Türk Resminin 100 Yılı” başlığı ve Ömer Faruk Şerifoğlu’nun anlatımıyla 20 Nisan’da başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi tarafından düzenlenen Yetişkin Eğitimleri, "Galatasaray’dan Ankara’ya: Türk Resminin 100 Yılı" başlığıyla 20 Nisan’da başlıyor. Ömer Faruk Şerifoğlu’nun anlatımıyla gerçekleştirilecek seminer programında; II. Meşrutiyet’in ilanının ardından, resim sanatı açısından bir dönüm noktası olan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’nin doğuşu, sanatçıların birlik oluşturma süreci ve ressamlığın bir meslek olarak kavranmasının ilk hareketleri ele alınacak.

Dört dersten oluşacak eğitim programında ayrıca, aynı dönemde resim eğitimi için Paris’e gönderilen ancak I. Dünya Savaşı’nın başlaması üzerine yurda geri dönmek zorunda kalan ve aralarında SSM’de retrospektif sergisi ziyarete açık olan Feyhaman Duran’ın da olduğu “1914 kuşağı” sanatçılarının getirdiği yenilikler anlatılacak. Türk resim sanatının, Galatasaray Sergileri’nden, 1923 sonrası Ankara’da açılmaya başlanan resim sergilerine uzanan serüveni katılımcılarla paylaşılacak.

Türk resim sanatı tarihinin geçmişten bugüne 100 yılını konu alacak olan Yetişkin Eğitimi Programı, 20 Nisan, 27 Nisan, 4 Mayıs ve 11 Mayıs Perşembe günleri, 11.00-13.00 saatleri arasında SSM’de gerçekleştirilecek.