Türkiye’nin gurme haritası çıkarılıyor!

Şehir şehir gurme haritası hazırlanarak mutfağımızın veri tabanı ve gurme anayasası oluşturulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

fs-1-008.jpg

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, önümüzdeki yıla kadar Türk mutfağının yazılı bir veri tabanına ve gurme anayasasına kavuşacağını söyleyerek “Mutfaklar tek bir standart olacak. Hem iller hem de ilçe yemekleri veri tabanı oluşturulacak. 2017’de bu çalışmayı tamamlayacağız” dedi.

Şehir şehir gurme haritası çıkaracaklarını da kaydeden Yılmaz, İzmir Kuşadası- Efes Kongre Merkezi’nde Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda (Aegean Hosttech) yaptığı konuşmaya şöyle devam etti:

"Milyonlarca dolar turizm geliri olan ülkemizdeki lüks otellerde aynı yemekler, farklı şekilde sunuluyor. Bir standart belirleyip bunların yazılımlarını oluşturacağız. Dolayısıyla her yerde çıkan yemek aynı standartta olacak. Örneğin Türkiye’de 293 çeşit peynir var. Ama nasıl yapıldığı yazılı değil. Biz, bunu yazılı olarak belgelendireceğiz. Nasıl ki her ilacın bir reçetesi varsa yemeklerimizin de reçetesi olacak. Bu aynı zamanda yükselen bir kaliteyi de getirecek. Bir yerde tadılan lezzetin her yerde bulunma imkânı olacak."

2017 sonunda tamamlanacak çalışmanın turizm sektörüne büyük fayda sağlayacağını belirten Yılmaz, gurme haritası sona erdiğinde bu kriterlere uyum sağlayan restoran ve otellere de TAFED onaylıdır şeklinde logo ve amblem verileceğini söyledi.