Usta kontrbasçı Christian Mcbride'tan özel iki konser

İstanbul Caz Festivali, caz müziğinin en yenilikçi isimlerinden, usta kontrbasçı Christian McBride'ı iki farklı konserle caz tutkunlarıyla buluşturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 20 yıldır Garanti Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen ve bu sene 24. kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Caz Festivali, caz müziğinin en yenilikçi isimlerinden, usta kontrbasçı Christian McBride'ı iki farklı konserle caz tutkunlarıyla buluşturuyor. İlki 10 Temmuz Pazartesi günü Sultan Park Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilecek konserde ABD'li kontrbasçı Christian McBride, yeni projesi Christian McBride's New Jawn ile sahnede olacak.

Bugüne kadar işbirliği yaptığı Sonny Rollins, McCoy Tyner, Freddie Hubbard and Pat Metheny, Sting ve The Roots gibi sanatçı ve gruplarla 300'den fazla albüme imza atan McBride, yeni projesiyle cazseverin ufkunu biraz daha genişletmeyi amaçlıyor. Christian McBride's New Jawn ile cazın tecrübeli isimlerinden Josh Evans, Marcus Strickland ve Nasheet Waits'i bir araya getiren McBride'ın konseri öncesi açılışı saat 20.30'da caz ve blues'un önemli plak şirketlerinden Blue Note'un yeni keşfi, vokalleriyle dinleyenleri etkileyen Kandace Springs yapacak. 27 yaşındaki şarkıcı, söz yazarı ve piyanist Kandace Springs, 2016'da Blue Note'dan çıkardığı “Soul Eyes” albümü ile eski dönem caz divalarının izini modern R&B'ye taşıyor.

İkinci konser Salı günü

Christian McBride, 11 Temmuz Salı günü ise festival izleyicileri ile TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek konserde solist olarak konserde yer alacak. Saat 21.00'da Zorlu PSM Ana Sahne'de gerçekleştirilecek konserde, müzik kariyerinde bugüne kadar beş Grammy Ödülü'ne layık görülen McBride'ın yanı sıra Joshua Redman ve vokalleriyle Kandace Springs de aynı sahneyi paylaşacak. Sanatçılara, Türkiye'nin en köklü caz topluluklarından TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası eşlik edecek.

Festival Biletleri

24. İstanbul Caz Festivali'nin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) satın alınabiliyor. Lale Kart sahipleri biletlerini yüzde 25'e varan özel indirimlerle alabiliyor.

Festival dergisi

24. İstanbul Caz Festivali programına dair detaylı içeriklerin, Türkiye'den sanatçı ile yazarlardan görüşlerin ve yazıların da yer aldığı Festival E-Dergisi'ne http://cazdergisi.iksv.org/ adresinden ulaşılabiliyor.