"Uzak Doğu Lezzetleri" peşinde…

Elite World Chefs, "Uzak Doğu Lezzetleri" etkinliği gerçekleştiriyor. Etkinlik süresince mutfak meraklıları, düzenlenecek çeşitli atölyelere katılarak sushi ya da Uzak Doğu tatlıları yapmayı öğrenebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elite World Chefs, "Uzak Doğu Lezzetleri" etkinliği düzenliyor. Etkinlik süresince mutfak meraklıları düzenlenecek çeşitli atölyelere katılarak sushi ya da Uzak Doğu tatlıları yapmayı öğrenebilecek.

Elite World Hotels şefleri tarafından hazırlanan "Uzak Doğu Lezzetleri"nin seçmeli mönüsünde başlangıç olarak; acılı ekşili çorba, Çin böreği, sebzeli ve karidesli noodle bulunuyor. Ana yemek olarak; kung pao kajun fıstıklı dana eti, tatlı eksi soslu karides, Shanghai tavuk servis edilirken salata olarak da soya filizli salata ve yengeçli salata sunuluyor.

Tatlı seçenekleri arasında da kızarmış ballı ananas ve kızarmış ballı muz yer alıyor.

Atölye çalışmaları

25 Mart tarihine kadar devam edecek Uzak Doğu Lezzetleri etkinliğinde merak duyduğu alanda uzmanlaşmak isteyenler için atölyeler de düzenlenecek. Geleneksel Japon mutfağının lezzeti sushi'nin yapımını ve inceliklerini öğrenmek isteyenler 17 Mart Cumartesi günü Elite World Van Hotel'deki atölyeye katılabilecek.

Sushi'nin tarihinin anlatılacağı atölyede malzemeleri tanıtılarak, pirinci hazırlanacak. Ardından California roll, magura roll, somon maki ve avokado maki uygulamaları sushi ustası Şef Hasan Karabazar ve Şef Mithat Yalçınkaya tarafından öğretilecek.

Ayrıca, 24 Mart Cumartesi günü Elite World Business Hotel'de "Uzak Doğu Tatlıları" atölyesi yapılacak. Uzak Doğu'nun tatlıları kızarmış dondurma, kızarmış ballı muz, kızarmış ballı ananas, kızarmış ceviz tarifi ve yapımı öğretilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir