Vakko eşarp ve kravatları sanatla buluştu...

İstanbul Modern ile Vakko, özel bir proje için bir araya geldi. Tasarım, sanat ve el işçiliğini buluşturan bu projede İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin koleksiyonunda yer alan Türkiye modern sanatından örnekler, Vakko eşarp ve kravatlarına yansıtıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ülkemizin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern ile kurulduğu günden bu yana moda ve sanatı ayrılmaz bir bütün olarak görerek bu yönde çalışmalara imza atan Vakko, çok özel bir proje için bir araya geldi. Tasarım, sanat ve el işçiliğini buluşturan bu projede İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin koleksiyonunda yer alan Türkiye modern sanatından örnekler, Vakko eşarp ve kravatlarında hayat buldu.

İstanbul Modern'in kalıcı koleksiyonunda yer alan Seçkin Pirim'in "Derin", Fahrelnissa Zeid'in "Cehennemim", Ahmet Oran'ın "İsimsiz (Triptik)", Bedri Baykam'ın "Kendi İçinde Bir Dünya", İnci Eviner'in "Yeni Vatandaş I-II-III", Ekrem Yalçındağ'ın "Kontrastlar", Ardan Özmenoğlu'nun "Berliner", Gülay Semercioğlu'nun "Kırmızı Girdap" ve Ebru Uygun'un "İsimsiz" adlı eserleri, Vakko Eşarp ile buluşurken; Ahmet Oran, Ebru Uygun ve Seçkin Pirim'in yapıtları Vakko Kravat'a ilham verdi.

Cem Hakko: "Zamansız" bir koleksiyon

Eşarp ve kravatların sunulduğu "Türkiye'den Modern ve Çağdaş Sanatçılar Koleksiyonu"nun tanıtım davetinde proje ile ilgili görüşlerini dile getiren Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko "Türkiye'nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern ile Vakko gibi kurulduğu günden bu yana sanatla içe içe yaşayan bir markanın işbirliğinden ortaya 'Türkiye'den Modern ve Çağdaş Sanatçılar Koleksiyonu' çıktı. İstanbul Modern'in kalıcı koleksiyonundan 9 değerli sanatçının eserlerini Vakko eşarp ve kravatlarında yorumladık. Sınırlı sayıda üretilen bu koleksiyon hem İstanbul Modern hem de Vakko'larda satışa sunulacak. İnanıyorum ki, bu çok özel ve zamansız koleksiyon, uzun yıllar zevkle kullanılacak ve nesilden nesile aktarılmak üzere saklanacak. Ortaya çıkan bu muhteşem koleksiyon için desteklerinden dolayı başta Oya Eczacıbaşı olmak üzere tüm İstanbul Modern ekibine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Oya Eczacıbaşı: Özel bir buluşma

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı da eşarp ve kravatların uzun ve titiz bir çalışma sonrasında ortaya çıktığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'den Modern ve Çağdaş Sanatçılar Koleksiyonu, sanat ve modanın özel bir buluşması oldu. Değerli sanatçılarımızın yapıtlarının, el emeği ve özel dokunmuş ipek kumaşlarla her zaman kullanabileceğimiz aksesuarlara dönüştüğü bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Tamamı el işçiliği ve özel dokunmuş yüzde 100 ipek kumaşlarla üretilen Vakko Eşarp'lar kare (90X90 cm) ve şal (60X200cm) olmak üzere 2 farklı ebatta hazırlandı. Kravatlar ise yine ipekten İtalya'da üretildi.