WorldFood İstanbul, Eylül'de açılıyor

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, sektörün, bu yıl 25'incisi 7-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek WorldFood Istanbul Fuarı'na hazır olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, sektörün, bu yıl 25'incisi 7-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek WorldFood Istanbul Fuarı'na hazır olduğunu söyledi. TGDF'nin destek verdiği WorldFood İstanbul, 25. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 7-10 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

Gıda sektörü buluşacak

Yaklaşmakta olan fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, Ekonomi Bakanlığı'nın sektörel nitelikli uluslararası yurt içi fuarların desteklenmesine ilişkin kara rının kapsadığı 16 fuardan biri olma özelliği taşıyan WorldFood İstanbul'unbu yıl da sektörün gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayan Kopuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çağımız uzmanlık çağı. Biz, gıda sektörü olarak geçmişte sektörümüze bir şey kazandırmayan içi boş organizasyonlardan fazlasıyla nasibimizi aldık. Enerjimizi ve gücümüzü uluslararası deneyim ve birikimiyle Türkiye'de çok başarılı çalışmalara imza atmış olan WorldFood İstanbul kapsamında daha da yüksek noktalara çıkaracağımızdan eminiz." 

WorldFood İstanbul Fuarı'nın Türkiye'nin gıdada dünyaya açılan vitrini olma özelliği taşıdığını söyleyen TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, fuara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Eşzamanlı etkinlikler

"WorldFood Istanbul, bu yıl birbirinden ilgi çekici etkinlikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Fuar ile eş zamanlı gerçekleştirilecek inovasyon ve yemek yarışmaları; görsel bir şölen ile birlikte toplantılara lezzetli bir mola verdirecek.

'Gıda satın almasında kalite standartları', 'Perakendede global vizyon', 'Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği hakkında bilgilendirme' ve 'Ceviz ve bakliyatın insan sağlığına faydaları' konularını içeren konferanslar da katılımcılara gıda sektörü hakkında detaylı bilgi akışı sağlayacak.

Bunlara ek olarak; uluslararası satın alma heyetinin ağırlanacağı ve B2B iş görüşmelerinin organize edileceği Retail Center (Perakende ve Zincir Market iş görüşmeleri) alanı ve Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, Körfez Ülkeleri, Tunus, Fas, İran, Orta Doğu ve Avrupa'dan gelecek satın alma heyetleri de farklı iş birliklerini mümkün kılacak."