Yemekte Denge, "Yılın En Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi"

Sabri Ülker Vakfı'nın hayata geçirdiği "Yemekte Denge Eğitim Projesi", Sağlık Gönüllüleri-Türkiye tarafından düzenlenen "11. Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri"nde "Yılın En Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülüne değer bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabri Ülker Vakfı'nın çocukların erken yaşlarda beslenme eğitimi almasını sağlayarak yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmış, sağlıklı gelecek nesiller oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği Yemekte Denge Eğitim Projesi, Vakıf'a ödül getirdi. Sağlık Gönüllüleri-Türkiye'nin düzenlediği ve sağlık alanında yaratıcı sosyal sorumluluk çalışmalarının ödüllendirildiği 11. Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nde Yemekte Denge, "Yılın En Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi" seçildi.

6 milyondan fazla çocuk

Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde gerçekleşen törende ödülü Sabri Ülker Vakfı adına kabul eden Projeler Müdürü Selen Tokcan, "Böyle ödüller bize ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Yemekte Denge Eğitim Projesi, 7. yılında 6 milyonun üzerinde çocuk, ebeveyn ve eğiticiye ulaşmayı başardı. Her yıl daha fazla çocuğumuza ulaşırken projemizde önemli yeniliklere de imza atıyoruz. Bu yıl hizmet içi eğitim kapsamında öğretmenlerimize temel beslenme eğitimi vermeye başladık. Seneye projemizi daha fazla çocuk ve okulda sürdürmek hedefindeyiz" dedi.

Yemekte Denge Eğitim Projesi, 2011 yılından bu yana, Türkiye'nin 10 ilinde toplam 6 milyon çocuk, ebeveyn ve öğretmene ulaştı…