Yeni yılı konserlerle karşılayacaklar…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall yeni yılı müziğin enerjisiyle karşılamaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall yeni yılı müziğin enerjisiyle karşılamaya hazırlanıyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi "Viyana" konseptindeki programı ile 27 Aralık'ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde yeni yıl heyecanının yaşanacağı özel bir konser sunuyor. Programı, Avusturyalı besteci Johann Strauss'a ait eserler oluşturuyor. Bestecinin, ünlü "Die Fledermaus (Yarasa)" operetinden aryalar ve ayrıca yine Strauss'un bestelerinden valsler ve polkalar programda yorumlanacak diğer eserler. Konser, 3 ve 5 Ocak 2019'da Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde tekrarlanacak.

Konsere solist olarak katılacak olan Nesrin Gönüldağ, Nazlı Deniz Süren, Ufuk Toker ve Deniz Yetim'e, Roberto Gianola yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Strauss'un "Mavi Tuna" valsinde ise dansçılar Berfu Elmas ve Çağatay Özmen sahnede olacaklar.

Sercan Gazeroğlu şefliğindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu ise konsere "Mutlu Bir Yılın Özlemi, Hoş Geldin Yeni Yıl, We Wish You a Merry Christmas ve Jingle Bells" şarkılarıyla renk katacak.

Napolitenler

Öte yandan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tenorları, Ocak, Şubat ve Mart aylarında "Napoliten Konserler" vererek duygu yüklü İtalyan şarkılarıyla müzikseverleri İtalya'ya taşıyacaklar… Etkinlikler, 2 Şubat 2019 tarihinde Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi'nde, 8 Ocak 2019 – 6 Şubat 2019, 26 ve 30 Mart 2019'da Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde, 9 Ocak 2019 tarihinde ise Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Broadway müzikalleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Yapı Kredi Kültür Sanat'ın destek verdiği Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri kapsamında 2018, 26 Aralık'ta düzenlenecek "Broadway Müzikalleriyle Yeni Yıla" dinletisiyle uğurlanacak.

Konser hakkında Albert Long Hall'dan yapılan açıklamada şöyle deniliyor:
"Son yıllarda klasik müzik dünyasında Viyana'dan, BBC Proms'a, Paris'ten Berlin'e, Carnegie Hall'dan Seul'a ‘Yeni Yıl Konseri' başlıklı; klasik müziğin müzikal, caz gibi janrlara kucak açan bir duruş sergilediği konserler moda oldu. Biz de ‘bu modaya ayak uyduralım, Zeitgeist'ın dışında kalmayalım' dedik. 1930'lardan günümüze uzanan geniş bir yelpazede, unutulmaz Broadway müzikalleri ve film müziklerinden örülü bir geceye hazır olun."

Bahar konserleri

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, yeni yılda da pek çok dinleti ile müzikseverleri konuk etmeye devam edecek. Bahar konserlerinin açılışını 13 Şubat 2019 tarihinde şef Rengim Gökmen yönetiminde Karşıyaka Oda Orkestrası ile gerçekleştirecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir