Yılbaşını fotoğraflarla ölümsüzleştirin!

İşte yılın bu güzel zamanını ölümsüz hale getiren fotoğrafları daha etkili kılacak 5 ipucu…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün, 2018’in son günü… Yılbaşı, program yapılsın veya yapılmasın, ister evde ister dışarıda geçirilsin, herkesin sevdikleri ile birlikte olmayı arzu ettiği bir tarih. Sokaklar, vitrinler, mağazalar yılbaşı ağaçları, oyuncakları ile süslü bir süredir.

Bu akşam yeni yılın gelişini kutlamak isteyenler güzel masalar hazırlayacaklar. Neşeli ve heyecanlı anların ruhunu ve atmosferini yansıtacak anları fotoğraflarken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili Canon Fotoğraf ve Video Grubu Ürün Uzmanı Mert Gündoğdu tavsiyelerde bulundu. İşte yılın bu güzel zamanını ölümsüz hale getiren fotoğrafları daha etkili kılacak 5 ipucu:

Bulunduğunuz yerin en güzel köşesini seçin

Yılbaşında iç ve dış mekânlarda fotoğraf çekerken arka planda mutlaka yılbaşı ağacı, kar küresi, Noel baba veya hediyeler gibi dönemin konseptine uygun öğelerin yer alması fotoğrafı zenginleştiriyor. İç mekân çekimlerinde güçlü görüntü elde etmenin yolu düşük diyafram değerlerine sahip lens kullanımından geçiyor. Dış mekânda yapılan çekimlerde ise sokak lambalarına ve yılbaşı süslerine bokeh efekti katılarak mükemmel fotoğraflar elde edilebiliyor.

Renk kontrastına önem verin

Renklerin birbiriyle etkileşimi anlamına gelen renk kontrastı sağlanarak daha iyi fotoğraf komposizyonu yaratılıyor. Yılbaşını temsil eden kırmızıyla uyumlu beyaz, yeşil, gümüş, altın, bronz renklerine sahip hoş atmosferi yansıtan kareler, dikkat çekiyor. En önemli nokta ise diyaframın en açık halinde kullanılması. 

En coşkulu anları yakalayın

Yılbaşı dönemi kimi alışveriş merkezleri, sokaklar, caddeler, kafeler ya da evler güzel ışıklar ve süslerle donatılmış oluyor. Bu atmosferde eğlencenin tadını çıkarırken yakalanan doğal fotoğraflar, yüksek enerjili konsept oluşturmak için fırsat yaratıyor. Hareketli fotoğraflar çekerken olabildiğince yüksek ISO tercih etmek daha iyi olabiliyor, ancak ışığın yetersiz olduğu durumlarda flaş kullanmamaya dikkat etmek önemli. 

Sevdiklerinizle çekileceğiniz toplu fotoğrafları yönetmekten çekinmeyin

Yılbaşı dönemi, sevdiklerinizle sıcak ve eğlenceli fotoğraflar çektirmek için harika bir fırsat. Grup fotoğrafları çekerken geniş bir alana sahipsek tripod kullanmanın yanı sıra geniş açı bir lens kullanmak çok daha doğru kadrajlı fotoğraflar elde etmeyi sağlıyor. Ayrıca herkesin doğru şekilde sıralanmış olması etkili bir fotoğraf kompozisyonu için fazlasıyla önemli. Bunun için kadrajın sağ ve sol kenarlarına iki kişi yerleştirip, fotoğraftaki herkesin başının farklı yükseklikte olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Farklı açı ve konseptler deneyin

Yılbaşı fotoğraflarında farklı malzeme ve mekânlar kullanmaktan çekinmemek gerekiyor. Gerekli ambiyansı yakalamak için gerekli süs malzemelerini veya kişileri kadraja dahil etmek, yakalan kadrajı bir anda değiştirebiliyor. Farklı açılar deneyip, daha dar ya da geniş açılar kullanmak ilgi çekici anlar yakalamayı sağlıyor. Bazen hiç umulmadık bir açıdan, bambaşka güzellikte fotoğraflar elde edilebiliyor. Örneğin, dans eden insanların hareketlerini daha iyi yakalamak için yüksek enstantaneler kullanıp, f/1,8 gibi geniş bir diyafram açıklığıyla bokeh efektli arka planlar yaratılabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir